Op woensdag 4 mei vindt de jaarlijkse Nationale Dodenherdenking plaats. In bijna elke gemeente wordt een herdenking georganiseerd. Op 4 mei hangen we de Nederlandse vlag halfstok. We herdenken allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituatie en bij vredesoperaties.

De gemeente Nuenen heeft de afgelopen jaren tijdens de coronapandemie op 4 mei een kleine ceremonie gehouden en uitgezonden. Nu we weer kunnen ontmoeten en herdenken zal er op 4 mei voor het eerst een bijeenkomst zijn bij het oorlogsmonument.

Wij nodigen u uit om vanaf 19.15 uur aanwezig te zijn bij het monument “Wederopstand is bevrijding” aan de Parkstraat. Er zijn toespraken en kransleggingen. Iets voor acht uur klinkt The Last Post. Precies om 20:00 uur houden we 2 minuten stilte. Daarna zal Het Wilhelmus ten gehore gebracht worden door Brass Band Nuenen.

We hopen u te mogen begroeten om samen stil te staan bij al de mensen die in de oorlog hebben gevochten, geleden en zijn gestorven.
(Dit is een bericht van de Gemeente Nuenen)

Share This
Hide picture