In 2016 schreef oud-burgemeester Berry Link een aantal apen van Dierenrijk in als inwoners van Geldrop-Mierlo. Het was een ludieke actie aan het einde van een serieuze discussie of het dierenpark nu bij Nuenen of bij Geldrop-Mierlo hoort. Hoe is het nu zeven jaar later?

 

Door Willem-Jan Schampers

 

Met andere woorden: wat heeft Geldrop-Mierlo er van gemerkt dat de toeristische attractie op Gulbergen nu formeel bij deze gemeente hoort? “We werken graag samen in de Brainport regio”, zegt een woordvoerster. Dierenrijk is hier volgens haar een goed voorbeeld van. “Gelegen in Geldrop-Mierlo, toegankelijk via Nuenen. We promoten onze regio via www.RegioRadarEindhoven.nl en zo weet iedereen de dierentuin te vinden. Dat is voor ons het belangrijkste.

 

Of de detailhandel in Geldrop ook daadwerkelijk profijt heeft van het feit dat Dierenrijk nu ‘van hen’ is, kan de woordvoerster niet zeggen. Wél dat Geldrop nu – nog meer dan voorheen – op de toeristische kaart en op het vizier van dierenliefhebbers in binnen- en buitenland staat. “Dierenrijk is voor onze gemeente een fijne samenwerkingspartner, dat koesteren we. Dankzij onze recreatieve voorzieningen kent Geldrop-Mierlo veel bezoekers voor een kort of lang verblijf.”

 

Gesprekken

Dierenrijk is ‘een parel’ in de gemeente, waar heel veel bezoekers op af komen, aldus de woordvoerster. “We proberen het dierenpark dan ook zoveel mogelijk te faciliteren, om de kwaliteit ervan te waarborgen. Zo worden bijvoorbeeld op ons initiatief gesprekken gevoerd tussen logiesverstrekkers, zoals Hotel HUP en ’t Wolfsven, om recreanten goed te informeren.”

 

Ondanks dat veel mensen nog steeds spreken over ‘Dierenrijk Nuenen’, heeft Geldrop-Mierlo het park op de gemeentelijke website een prominente plek gegeven.

Share This
Hide picture