Nuenen is niet bang voor ‘vuurwerktoerisme’ nu stad verbod instelt

Door Tjeerd Adema / Foto: Frank van Welie/LON

 

De gemeente Nuenen verwacht geen toestroom van Eindhovenaren die in het dorp ‘komen knallen’ rond de jaarwisseling. De stad stelt vanaf eind dit jaar, na jarenlange discussie, een vuurwerkverbod in. 

In Nuenen kan, net als afgelopen jaren, wel weer vuurwerk worden afgestoken. Of dat tot een toestroom aan ‘dagjesmensen uit de stad’ kan leiden met een tas vol vuurwerk? Nuenen is er niet zo bang voor. “Wij zien het niet zo snel gebeuren dat er mensen vanuit Eindhoven, als daar een verbod komt, naar Nuenen gaan komen om dan hier maar vuurwerk af te steken”, laat de gemeente weten.

Locaties

Eindhoven gaat definitief over tot een verbod, bleek eerder deze week, om zo schade en overlast door vuurwerk terug te dringen. Nuenen is vooralsnog niet van plan om die koers te volgen. Iedere gemeente mag dit immers zelf bepalen. Wel zegt de gemeente Nuenen het afsteken te verbieden op bepaalde locaties, zoals de dorpsboerderij Weverkeshof.

Handhaving

Ook andere buurgemeenten van Eindhoven, zoals Best en Geldrop-Mierlo, laten weten af te zien van een vuurwerkverbod. Geldrop-Mierlo heeft twijfels bij een verbod. “Wij verwachten niet dat het Eindhovense vuurwerkverbod door iedereen zal worden nageleefd, zeker niet gelet op de handhaafbaarheid van dit verbod”, aldus een gemeentewoordvoerder. 

Share This
Hide picture