Laco verkoopt Strandhuys bij Enode

Door Luuk Glaap

Het Strandhuys bij strandbad Enode in Nuenen krijgt een nieuwe eigenaar. Laco heeft het zwembad verkocht aan All in Eindhoven. Vanaf 1 juli gaat het vernieuwde restaurant open.

‘Personeel gezocht’, staat er op de deuren van het verlaten Strandhuys bij Enode. Zo wordt er een bedrijfsleider gezocht en meerdere vakantiekrachten. De nieuwe eigenaar , All in Eindhoven, gaat de horecazaak vanaf juli exploiteren. Dat bedrijf hoopt met het Strandhuys in het zomerseizoen op extra verdiensten.

De gemeente Nuenen is nu een paar jaar beheerder van het terrein. De gemeente meet de waterkwaliteit en zorgt voor het onderhoud van het zwembad. Het Strandhuys is altijd van Laco gebleven. Laco was tientallen jaren exploitant van het strandbad, tot de erfpachtconstructie afliep.

Restaurant

Het restaurant is vanaf juli geopend bij temperaturen boven de 20 graden, voor feesten en andere activiteiten. Of er verder veel gaat veranderen bij Enode, is nog niet duidelijk.

Een woordvoerder van de gemeente Nuenen laat weten dat het Strandhuys los staat van het strandbad. De entree voor Enode blijft daarom gratis. De gemeente heeft ondertussen wel wat aanpassingen gedaan. Zo is de oude steiger verwijderd en is er een parkeerplek voor fietsen gemaakt.

 

Share This
Hide picture