‘Eindelijk’ groen licht voor opknapbeurt en uitbreiding sporthal Hongerman

 

De kogel is na jarenlange discussie eindelijk door de kerk: sporthal de Hongerman in Nuenen wordt opgeknapt en uitgebreid. Een ruime meerderheid van de gemeenteraad stemde donderdagavond in met een plan voor de sporthal aan Hoge Brake.

 

Door Tjeerd Adema

 

 

Vijftien van de negentien raadsleden gaven groen licht voor de renovatie en uitbreiding. Alleen Combinatie Nuenen, Lijst Pijs en CDA stemden tegen.

 

“We praten al heel lang over de Hongerman. Over nieuwbouw, renovatie of een alternatieve sporthal. We staan nu pal achter dit plan. Het wordt een aanwinst voor Nuenen. Multifunctioneel, met ruimte voor vechtsport. En er is ruimte voor de verenigingen”, aldus Anneke Coolen van D66. “Eindelijk pakken we nu door en kiezen we voor renovatie van de Hongerman”, vult GL/PvdA-raadslid Maurits Spijkerman aan. Ook de grootste partij in de raad, W70, is content. “Deze nieuwe hal gaat volop gebruikt worden door binnensportverenigingen”, benadrukt fractievoorzitter Erik-Jan Post.

 

Kosten

Toch is dus niet iedereen binnen de dorpspolitiek gelukkig met het besluit. Zo valt het CDA onder meer over de kosten. Aan de opknapbeurt en uitbreiding van de hal zit namelijk een kostenplaatje van 13,5 miljoen euro. Raadslid Cees Meijvis: “Het is een exorbitante uitgave. Nuenen kan beter gaan voor een kleinere Hongerman en een tweede eenvoudige sporthal.”

 

Ook Combinatie Nuenen, VVD en Lijst Pijs vinden dat de vierde zaal in het Hongerman-plan beter kan worden geschrapt. Een sobere variant dus. En het geld dat overblijft kan dan in een nieuwe tweede sporthal worden gestopt. “Wij streven naar twee sporthallen in Nuenen. Dat is beter dan één luxe sportpaleis. Dat is nodig voor de verenigingen”, vertelt Monique Donkers van Combinatie Nuenen.

 

Onderzoek

Of die tweede nieuwe sporthal er gaat komen, is nog niet duidelijk. Wel heeft de gemeenteraad ingestemd met een haalbaarheidsonderzoek voor een sporthal op Oude Landen. Volgend jaar buigt de politiek zich over de uitkomsten. Over 2,5 jaar zou de nieuwe Hongerman klaar moeten zijn.

Share This
Hide picture