Zorgen even weg voor vluchtelingen met dagje dierentuin

Statushouders uit onder Syrië en Somalië zijn woensdag te gast in Dierenrijk. De kerkgemeenschap in Nuenen had een dagje uit georganiseerd voor de vluchtelingenkinderen en hun ouders.

Door het organiseren van uitjes wil de kerkgemeenschap deze groep mensen een vakantiegevoel geven. “Deze mensen hebben anders geen mogelijkheden”, vertelt Theo Beemelmans, één van de organisatoren. “Ze kunnen niet op vakantie, ze hebben ook geen budget om ergens naar toe te kunnen.”

Onbezorgde dag

Dierenrijk heeft een speciaal zomerprogramma. Het park opent al om half 9, zodat bezoekers wakker kunnen worden met de dieren. De kinderen waren er al vroeg, en kregen ook een ontbijt van het dierenpark. “Wij zijn zelf benaderd door de kerk. We vinden het verhaal wat erachter zit voor deze kindjes heel erg en als wij eraan kunnen bijdragen hen een onbezorgde dag te geven is het voor ons belangrijk daar aan mee te werken”, vertelt Sander van den Heul van Dierenrijk

De kinderen hebben het naar hun zin. Ze spelen, bekijken dieren en krijgen lekker eten. “Ik vind het leuk. Er komen hier veel kinderen”, vertelt een jong meisje. Toch zijn de dieren voor veel kinderen een bijzaak. Op de vraag wat ze hier het leukst vinden, antwoordt een groep kinderen: “Spelen en eten.”

Oekraïne

In Nuenen verblijven bijna 200 vluchtelingen, deze dag was voor de statushouders. Volgende week mag een groep vluchtelingen uit Oekraïne naar het dierenrijk voor een dagje vakantie.

Auteur: Lucia van der Ven

 

Share This
Hide picture