Kent u iemand die als vrijwilliger bijzondere erkenning verdient? Iemand die u inspireert of die bijzonder vrijwilligerswerk heeft verricht in 2023? Geef hem of haar op!

Elk jaar reikt de gemeente Nuenen de vrijwilligersprijs en het jeugdlintje uit. Vrijwilligers zijn enorm belangrijk in onze gemeente. De prijs en het lintje zijn een symbolische blijk van waardering voor alle vrijwilligers in onze gemeente.

De vrijwilligersprijs bestaat uit een mooi aandenken voor de vrijwilliger en een bedrag van € 1000,- voor de organisatie waarvoor de vrijwilliger werkzaam is. Het jeugdlintje bestaat uit het felbegeerde lintje en een geldbedrag van € 150,-.

Wie komt in aanmerking?

Om in aanmerking te komen voor de vrijwilligersprijs en het jeugdlintje, moet het vrijwilligerswerk niet-beroepsmatig zijn en verricht worden voor een maatschappelijke organisatie in Nuenen of voor één of meer inwoners van onze gemeente. Het verrichte vrijwilligerswerk moet minimaal vijf jaar geduurd hebben. Het is niet vereist dat de vrijwilliger bij een vereniging of stichting aangesloten is. Hier wordt geen onderscheid in gemaakt. De jaren van verricht vrijwilligerswerk, achtereenvolgend verricht op meerdere fronten en/of organisaties kunnen bij elkaar opgeteld worden. Kandidaten moeten inwoners zijn van de gemeente Nuenen.

Voor het jeugdlintje geldt alleen de eis dat de kandidaat jonger dan 18 jaar moet zijn op de sluitingsdatum van de nominaties.

Een vrijwilliger die al eerder de vrijwilligersprijs, een gemeentelijk lintje of een koninklijk lintje heeft ontvangen, komt niet in aanmerking voor de vrijwilligersprijs.

Procedure

De nominaties worden beoordeeld door de “commissie vrijwilligersprijs”. De “commissie vrijwilligersprijs” bestaat uit mensen die betrokken zijn bij vrijwilligerswerk in Nuenen. Zij toetst de genomineerden aan de criteria en adviseren het College van Burgemeester en Wethouders.

De uitreiking van de vrijwilligersprijs en het jeugdlintje vindt plaats tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente.

Meld iemand aan uiterlijk 1 november!

Aanmelden vrijwilligersprijs

Wilt u graag iemand voordragen voor de vrijwilligersprijs? Vul dan onderstaand online aanmeldformulier in. Dat kan tot uiterlijk 1 november 2023.

Online aanmeldformulier vrijwilligersprijs

U kunt het aanmeldformulier ook downloaden, uitprinten en ingevuld afgeven bij het gemeentehuis (of opsturen naar: Gemeente Nuenen t.a.v. Kim van Grotel-Henkel – Postbus 10000 – 5670 GA Nuenen).

Aanmeldformulier vrijwilligersprijs downloaden


Aanmelden jeugdlintje

Wilt u graag iemand voordragen voor het jeugdlintje? Vul dan onderstaand formulier in. Dat kan tot uiterlijk 1 november 2023.

Online aanmeldformulier jeugdlintje

U kunt het aanmeldformulier ook downloaden, uitprinten en ingevuld afgeven bij het gemeentehuis (of opsturen naar: Gemeente Nuenen t.a.v. Kim van Grotel-Henkel – Postbus 10000 – 5670 GA Nuenen).

Aanmeldformulier jeugdlintje downloaden


U kunt ook iemand telefonisch aanmelden door te bellen naar Kim van Grotel-Henkel op (06) 81902167.