Viering ter gelegenheid van het afscheid van pastor Rita van Eck

Zondag 27 augustus namen de Parochie Hielig Kruis en de Protestanse Gemeente Nuenen na ruim 4,5 jaar afscheid van pastor Rita van Eck.
De viering vond plaats in de H.Clemenskerk met medewerking van Parochiekoor Heilig Kruis o.i.v. dirigent Amin Ebrahimi en met als organist/pianist Ton Toirkens.
Voorgangers waren pastor Hans Vossenaar, Ds. Marlies Schulz, pastor Rita van Eck, Pastor Jos Deckers, pastor Paul Peters en kerkelijk werker Pieter Flach.

Een afbeelding van de Koningin van Seba, die op bezoek was bij koning Salomo, sierde de voorzijde van het boekje dat voor deze viering gemaakt was.

Ds. Marlies Schulz stak bij het begin van de viering een regenboogkaars aan, die de rest van de viering een plaats op het altaar kreeg.

Pastor Rita van Eck las het Evangelie: Johannes 15: 12-17.
De laatste alinea van dit Evangelie luidt:
“Jullie hebben niet mij uitgekozen, maar ik heb jullie uitgekozen. en ik geef jullie de opdracht om de wereld in te gaan. doe goede dingen, en blijf dat doen. De Vader zal jullie alles geven wat je hem vraagt, omdat jullie bij mij horen. Dit vraag ik van jullie: houd van elkaar.”

Dirigent Amin Ebrahimi gaf op bevlogen wijze leiding aan het Parochiekoor Heilig Kruis.

Organist/pianist Ton Toirkens begeleidde het koor en speelde enkel liederen tijdens de viering.

Van links naar rechts: Kerkelijk werker Pieter Flach, Pastor Paul Peters, Pastor Jos Deckers, Pastor Hans Vossenaar, Dominee Marlies Schulz en Pastor Rita van Eck.

Met de hem kenmerkende kwinkslagen sprak pastor Hans Vossenaar Rita toe.

 

 

 

 

Hans van der Linden sprak de vertrekkende pastor namens het kerkbestuur toe. Beide Hansen dankten Pastor Rita voor haar inzet voor onze parochie en wensten haar alle goeds voor de toekomst.

Het laatste woord was aan pastor Rita van Eck.
Ze sprak dat ze terug kon zien op een mooie periode in het Nuenen van Vincent van Gogh, waarbij ze alle betrokkenen hartelijk dankte voor de support die ze ervaren had.

“Rita, het ga je goed!”

 

 

Tekst en foto’s: Frank van Welie / LON
Share This
Hide picture