Stichting Nuenen-Guatemala: Nieuwsbrief Nr. 6

(september 2023)

De stichting wil bekendheid geven aan de situatie in Guatemala, met speciale aandacht voor de Maya-bevolking van Tucurú, een plaats in het hoogland van Guatemala.
Sinds 2010 hebben de parochies van Nuenen een uitwisselingsproject met de parochie van Tucurú. Het is niet beperkt gebleven tot de parochies; vanuit bredere lagen van de Nuenense bevolking is belangstelling getoond voor dit uitwisselingsproject.

De Stichting Nuenen–Guatemala stimuleert en ondersteunt de uitwisseling van informatie en activiteiten tussen Nuenen en Guatemala, in het bijzonder met de gemeenschap van Tucurú.

Daarnaast geven we materiële en immateriële steun aan mensen die werken aan de opbouw van een vrije en democratische samenleving in Guatemala. Wij steunen organisaties die zich inzetten voor betere levensomstandigheden..

 

 

 

 

Historische Verkiezingen in Guatemala, 20 Augustus 2023

Op Zondag 20 augustus heeft Bernardo Arévalo van de anti-corruptie partij Semilla (= zaadje) de tweede ronde van de presidentsverkiezingen met 58 procent ruim gewonnen. een wonder in dit door en door corrupte land.

 

Share This
Hide picture