Oud-wethouder Stultiëns opent petitie voor aanblijven burgemeester Nuenen

Oud-wethouder Maarten Stultiëns is een petitie gestart om burgemeester Maarten Houben te behouden voor de gemeente Nuenen c.a. Hoewel hij niet langer politiek actief is en geen lid meer is van een partij, heeft hij naar eigen zeggen ‘met stijgende verbazing’ de situatie rondom het al dan niet herbenoemen van Houben aangezien.

 

Stultiëns is benieuwd wat de inwoners van Nuenen, Gerwen, Nederwetten en het Eeneind van deze gang van zaken vinden. “Vanzelfsprekend gaat de raad over het al dan niet herbenoemen van een burgemeester, maar niet op deze niet-transparante wijze. De raad was eerder in meerderheid blijkbaar vóór herbenoeming, maar vervolgens is er toch een negatief advies gekomen.”

Geruchten

 

Voorafgaand aan de (wettelijk) geheime stemronde van de raad is er dus iets voorgevallen, veronderstelt Stultiëns. “Het gonst in het dorp van de geruchten, maar het is niet aan mij om daar over te speculeren. Ik vind het alleen ontzettend jammer dat de schimmige gang van zaken nu afstraalt op alle raadsfracties.”

 

 

In november wil Stultiëns de petitie aanbieden aan de gemeenteraad. “Uiteraard onderteken ik hem zelf ook. Maarten is in de afgelopen jaren namelijk een prima burgemeester gebleken voor het dorp. Maar goed, dat is mijn persoonlijke mening.”

Tekst en foto: Willem-Jan Schampers
Share This
Hide picture