Onderscheiding voor Pierre van Mierlo

Burgemeester Maarten Houben reikte op vrijdagavond 12 januari 2024 de bronzen erepenning van de gemeente Nuenen uit aan de heer Pierre van Mierlo (77).
Hij heeft zich 20 jaar ingezet als technisch adviseur bij de stichting Beheer Onderhoud Sportparken Nuenen (B.O.S.N.). Hij heeft per 1 januari afscheid genomen om zich te gaan richten op mantelzorgtaken thuis.

Burgemeester Houben richtte het woord tot de aanwezigen in de Watermolen van Opwetten:
“De heer Pierre van Mierlo heeft de afgelopen 20 jaar ongeveer 15 รก 20 uur per week vrijwilligerswerk verricht als technisch adviseur bij stichting B.O.S.N. Hij was verantwoordelijk voor het beheer en groenonderhoud en het onderhoud aan de accommodaties van vier sportparken: te weten voor korfbalvereniging NKV en
voetbalverenigingen RKGSV, RKSV Nuenen en RKVV Nederwetten.”

“Hij heeft dit vrijwilligerswerk zo goed gedaan dat ongeveer 2500 leden wekelijks hun sport kunnen beoefenen.

Hij was aanspreekpunt voor aannemers en verenigingen en gemeente over technische zaken met betrekking tot velden en gebouwen. Hij was verantwoordelijke voor de aanbesteding van het onderhoud groen/drainage van de sportparken. Hij controleerde de uitvoering en rapporteerde aan het bestuur. Hij inspecteerde de gebouwen en de velden. Naast al deze taken was hij ook consul voor de KNVB. In die rol was hij verantwoordelijk voor de keuring van de velden bij de voetbalverenigingen bij slecht weer.”

“De verenigingen hebben veel baat gehad bij zijn kennis van zaken, bijvoorbeeld in 2008 bij de verplaatsing van het sportpark van RKSV Nuenen van de Luistruik naar Oude Landen. Maar ook bij de aanleg van kunstgras in 2015. In 2019 bij de aanleg van de
hybride velden bij RKGSV en Nederwetten. In 2020 verzorgde hij de technische inbreng bij de vervanging van de kunstgrasmatten op de velden van NKV en RKSV Nuenen.”

Met deze bronzen gemeentelijke onderscheiding wil het gemeentebestuur, uit naam van alle inwoners in het algemeen en de korfballers en voetballers onder ons in het bijzonder, zijn waardering en erkentelijkheid uitdrukken.

Van harte gefeliciteerd met deze mooie en welverdiende onderscheiding!

Tekst en foto’s: Frank van Welie / LON

 

 

 

 

Share This
Hide picture