Nuenense mannen zingen al veertig jaar over misdaad, vrijen en de dood

De vier leden van de Nuenense groep Dikke Mik maken na veertig jaar nog steeds met veel plezier muziek. In het Klooster in Nuenen geven ze een concert om dit jubileum te vieren.

 

Met Brabantse humor en een Brabants dialect zingen Hub, Gerard, Jos en Rob over onderwerpen als vrijen, misdaad, drinken, stront en de dood. In de liedjes worden ook adviezen gegeven. Sinds de oprichting van het ensemble bestaat zijn er regelmatig leden van de groep uitgevallen en weer opgevolgd, zodat nu de veertigste verjaardag kan worden gevierd.

Gerard de Greef maakt al twintig jaar deel uit van Dikke Mik. Volgens hem is het uniek dat de groep nog bestaat. “Het is en blijft een leuke bezigheid om mensen iets mee te geven met de liedjes. Groepen met deze muziek zijn er niet zoveel meer, en zeker geen groepen die zo lang blijven bestaan.”

In 1999 is de groep door de inmiddels overleden wethouder Van Dun tot officieel ambassadeur van de gemeente Nuenen benoemd. “Dat we al 25 jaar ambassadeurs van Nuenen zijn vinden we prachtig, maar of de gemeente dat überhaupt nog weet vraag ik me af”, aldus De Greef.

Het optreden in het Klooster is de enige gelegenheid om het jubileum samen met de muziekgroep te vieren. Er zijn gratis 265 kaarten voor dit evenement uitgedeeld; die waren binnen een week weggegeven.

 

Foto: Dikke Mik

 

 

 

 

 

 

Share This
Hide picture