Nieuwbouwproject Nuenen-West krijgt wellicht uitbreiding van onder meer sociale woningen

Om aan de vraag van sociale woningbouw te voldoen, denkt de gemeente Nuenen serieus na over hoogbouw in het noordelijke deel van het nieuwbouwproject Nuenen-West. Het is de bedoeling dat van de 425 woningen in dit deel van het project zeker dertig procent binnen de noemer ‘sociale woningbouw’ valt.

Naast de plannen voor deze extra woningen, zoekt de gemeente ook een locatie voor een lagere school en twintig woonwagens voor Sinti-families. Het voornemen is om vóór 2030 in totaal 43 nieuwe plekken te creëren voor dergelijke standplaatsen.

Dat de mogelijkheid voor nóg een basisschool wordt onderzocht, is opmerkelijk. De nieuwbouwwijk heeft immers al een school: Het Mooiste Blauw. Dit gebouw is echter al weer te klein voor de grote hoeveelheid kinderen in de leeftijd tot en met twaalf jaar.

Oplevering in 2040

Overigens moet de gemeenteraad nog wel akkoord gaan met alle aanpassingen. Eind dit jaar dient hierover een beslissing te worden genomen. De oplevering van de wijk staat gepland voor 2040. Er zijn dan zo’n zestienhonderd woningen gebouwd

.

Nuenen West ligt in het Dommeldal tussen de Vorsterdijk, de Dubbestraat en de Boord. Een landelijk gebied tussen Nuenen en Eindhoven.

 

 

Tekst: Redactie Studio 040

Foto’s: Frank van Welie / LON

 

Share This
Hide picture