Maarten Houben neemt afscheid als burgemeester

In een bijzondere raadsvergadering nam Maarten Houben op 1 februari 2024 na 12 jaar afscheid als burgemeester van de Gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten.
Aansluitend was er een vendelhulde en ‘s avonds een bijzonder druk bezochte receptie.
Maarten: Bedankt!!!
Commissaris van de Koning mevrouw Ina Adema sprak als eerste de scheidend burgemeester toe.
Ze ging in op zijn onverwachte vertrek met de woorden “Goed afscheid nemen kost tijd. Die was er niet. Knap dat je niet opgaf en tot het eind je rug recht hield!”.
Namens de gemeenteraad sprak Erik-Jan Post Maarten Houben toe.
Gemeentesecretaris Marike Arents sprak warme woorden tot burgemeester Houben, geflankeerd door zijn beide dochters, namens alle medewerkers van het gemeentehuis.
Collega burgemeester Frank van der Meijden (van de gemeente Laarbeek, en binnenkort Tiel) sprak namens de burgemeesterskring. Hij zegde Maarten steun toe.
Ook na deze toespraak was er een staande ovatie van alle aanwezigen.
Hartverwarmend waren de woorden van de dochters Emma en Floor.
Maarten gaf aan, dat z’n klomp brak toen hij 12 jaar geleden het bericht kreeg, dat hij burgemeester van Nuenen, Gerwen en Nederwetten werd.
en…, vertelde hij: “Mijn klomp brak toen ik 14 december 2023 volledig onverwacht het bericht kreeg, dat er een “NEE” zou komen voor een derde termijn!
Aansluitend aan de bijzondere raadsvergadering en een korte receptie voor genodigden verzorgde een delegatie van de gildes een vendelhulde.
Veel, heel veel inwoners van Nuenen, Gerwen en Nederwetten maakten gebruik van de mogelijkheid om afscheid van Maarten Houben te nemen.
 
Twee uur lang trok er een lang lint door de Broedersbar, via de theaterzaal, waar een foto impressie getoond werd van de vele activiteiten van de burgemeester in en voor Nuenen.
 
Informeel, met een glas en een hapje werden veel anekdotes uitgewisseld.
 
Maarten, hartelijk dank voor je inzet voor Nuenen, Gerwen en Nederwetten en -niet te vergeten- voor Eeneind.
In het bijzonder voor je betrokkenheid, je luisterend oor, je humor… het ga je goed!

 

Tekst en foto’s: Frank van Welie / LON

 

 

 

 

Share This
Hide picture