Gemeenteraad neemt afscheid van raadslid Jan Wesenbeek
Donderdag 13 juli nam de gemeenteraad van Nuenen c.a. afscheid van raadslid Jan Wesenbeek.
Daarbij werd hij toegesproken door fractiegenoot en ‘soulmate’ Ronald Thomassen en door burgemeester Maarten Houben.
Het laatste woord was aan Jan, die naast een woord van dank nog een boodschap meegaf aan de raad.

Ronald Thomassen roemde Jan als een man zonder poespas, die aan de ene kant een man is van het plezier en aan de andere kant de medemens centraal stelt.

 

 

 

 

 

Kenmerkend voor Jan is de kracht van het verbinden, hetgeen bleek bij de verkiezingen waar niet alleen PvdA-stemmers op Jan gestemd hebben, maar ook vele “Jan”-stemmers!

 

 

Namens B&W en de gehele raad een welgemeend “Dank je wel!” onderstreept met bloemen.

Naast een echt cadeau kreeg Jan een muis retour: Jan had 1 muis in bruikleen gekregen, en er 2 ingeleverd. De uitleg die Jan gaf over het seksleven van de muis was door de lach in de zaal niet geheel te volgen…

Tot slot was het woord aan Jan, die met de woorden “ik zal het kort houden, want er is nog veel te doen” uitgebreid iedereen bedankte.

Bij het bedanken noemde hij Ronald en Maarten voor de fijne lieve woorden, de coalitie, de oppositie, de ambtenaren, de griffie, de secretaris, de pers.
Keuzes vanwege zijn gezondheid waren doorslaggevend om deze keuze te maken.

Natuurlijk kregen de wethouders een dankwoord. De laatste boodschap van Jan was gekoppeld aan de actualiteit met de asielzoekers: “De mens lijdt het meest aan het lijden, dat hij vreest!” 

Foto’s en tekst: Frank van Welie / LON

Share This
Hide picture