OPENING GEMEENTEHUIS TIJDENS FEESTDAGEN
Tijdens de feestdagen is het gemeentehuis beperkt open. Het gemeentehuis is op donderdag 24 en 31 december tot 12.30 uur open. Op vrijdag 25 december en 1 januari is het gemeentehuis de hele dag gesloten.

Telefonische bereikbaarheid
Op de dagen dat de gemeente is gesloten, is er ook niemand telefonisch bereikbaar. Voor het melden van storingen en calamiteiten gaat u naar onze website.

OPENINGSTIJDEN MILIEUSTRAAT
De normale openingstijden van de milieustraat zijn:
Dinsdag, woensdag, vrijdag van 13:00 tot 17:00 uur. Zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur.
Tijdens de Kerstdagen op vrijdag 25 en zaterdag 26 december en op Nieuwjaarsdag vrijdag 1 januari is de milieustraat gesloten.

AFSPRAAK BIJ GEMEENTE IS GRATIS
Bij meerdere gemeente in Nederland komen klachten binnen van inwoners die zijn opgelicht door websites die zeggen te helpen bij het regelen of aanvragen van zaken bij de gemeente.
Gemeente Nuenen werkt niet samen met deze websites en wij adviseren ook iedereen om hier geen gebruik van te maken. Websites zoals ‘mijnonlineloket.nl’ vragen om gevoelige persoonlijke informatie en geld voor het maken van een afspraak bij de gemeente. Of ze rekenen een hoog tarief voor een uittreksel of akte.

Een afspraak maken bij de gemeente is altijd gratis. Een uittreksel kunt u gewoon eenvoudig zelf bij ons aanvragen. Net zo makkelijk en veel goedkoper. Zo kost het aanvragen van een uittreksel Basisregistratie Personen(BRP) bij de gemeente €7,75 en een uittreksel Burgerlijke Stand €13,80. Regel dus altijd uw zaken rechtstreeks met de gemeente. U kunt een afspraak inplannen via onze eigen website of digitaal een uittreksel aanvragen.

NEPCOLLECTANTEN ACTIEF
Net als in het begin van dit jaar zijn er nu wederom oplichters actief die de Corona-maatregelen misbruiken om (ouderen) te misleiden. Oplichters gaan langs de deur om, namens het Rode Kruis (of een andere organisatie), geld op te halen voor de bestrijding van het coronavirus. Er wordt op dit moment niet gecollecteerd door organisaties voor de bestrijding van het coronavirus. Geef dus niets en laat deze oplichters ook niet binnen.

Meer informatie over welke, nationale en lokale, collectes op welk moment plaatsvinden kunt u vinden op: https://www.cbf.nl/collecterooster.

Wat kunt u zelf doen?
Laat niemand zomaar binnen, wat ze ook verzinnen! Wees voorzichtig en doe niet zomaar voor iedereen open. Kijk eerst wie er voor de deur staat. Als u toch besluit om de deur open te doen, gebruik dan een kierstandhouder. Vraag om legitimatie en maak, indien mogelijk, een foto van de oplichter. Ziet u dit in uw omgeving gebeuren, informeer de politie hierover via 0900-8844 of bel bij spoed 112.

POLITIEKEURMERK VEILIG WONEN
Hoe komt uw woning in aanmerking?
Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is een keurmerk voor woningen die voldoen aan de eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid. De kans op een geslaagde inbraak neemt tot 80% af wanneer uw woning voldoet aan het keurmerk.
Om in aanmerking te komen voor het keurmerk, moet uw woning minimaal voldoen aan bepaalde eisen, zoals:
• Er moet goed gekeurd en gecertificeerd hang- en sluitwerk op ramen en deuren aanwezig zijn. De sloten van SKG met 2 of 3 sterren zijn inbraak werend volgens de normen van PKVW;
• Er moet verlichting bij de buitendeuren aanwezig zijn;
• Er moet goed zicht zijn op degene die voor de deur staat wanneer er iemand voor de deur staat;
• Er moeten rookmelders op elke etage aanwezig zijn.
Voldoet uw woning aan de PKVW-eisen? Dan overhandigt de PKVW-expert het certificaat Beveiligde Woning. Met de bijbehorende stickers kunt u ook buitenstaanders laten zien dat uw woning aan de eisen voldoet.

Meer informatie over het PKVW-certificaat?
Wilt u een Politiekeurmerk Veilig Wonen aanvragen en wilt u weten welke bedrijven PKVW proof zijn? Kijk dan op www.politiekeurmerk.nl.

CO2-WEETJE
Wist je dat:
• Een gemiddelde tussenwoning in Nuenen 1550 m3 gas verbruikt. Een vrijstaande woning 2590.
• Douchen en koken 20% van het gasverbruik uitmaken. Warmte : 80 %.
• In een warm huis het altijd prettig binnenkomen is .
• Het dus slim is door goede isolatie het verbruik te beïnvloeden: met minder gas verbruik hetzelfde/ meer comfort tegen minder kosten.
Bron: impactscan Nuenen nu voor iedereen te lezen https://www.nuenen.nl/duurzaamheid

DUURZAAMHEID: ISOLATIE SUBSIDIE
De Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor eigenaar én bewoner loopt tot en met 31 december 2020. Het aanvragen van een SEEH-subsidie (met de tijdelijk verhoogde tarieven van 30%) kan tot uiterlijk 31 december 2020 23:59 uur.

De regeling Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) eindigt op 31 december 2020. Voor isolatiemaatregelen kun je ook in 2021 subsidie krijgen, maar dan via de ISDE subsidieregeling. De regeling Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) wordt dan uitgebreid met isolatie en de aansluiting op een warmtenet. De ISDE-regeling krijgt een looptijd van 10 jaar. Je kunt deze ISDE-subsidie ook aanvragen voor energiebesparende maatregelen die uitgevoerd en betaald zijn in 2020. Tot maximaal 12 maanden na uitvoering en betaling van de eerste of reeds genomen maatregel(en) kun je een subsidieaanvraag voor de ISDE-regeling indienen.
Het tijdelijk verhoogde subsidietarief eindigt eind dit jaar. Alleen subsidie aanvragen die ingediend zijn voor 31 december 2020, 23.59 uur komen in aanmerking voor het verhoogde tarief. Vanaf 1 januari 2021 gelden weer de normale subsidietarieven (van gemiddeld 20 procent van de investeringskosten).
Naar verwachting wordt begin december de ISDE regeling in de Staatscourant gepubliceerd. Op dit moment vindt er nog politieke besluitvorming plaats. Na publicatie is de inhoud van de regeling definitief. Deze informatie is dus nog onder enig voorbehoud.
Welke uitgevoerde maatregelen komen in aanmerking in de ISDE vanaf 2021?
De SEEH maatregelen vloer- en/of bodem-, glas-, dak-, gevel- of spouwmuurisolatie komen in aanmerking voor ISDE-subsidie. Nieuw in de ISDE 2021 is dat je één isolatiemaatregel mag combineren met een warmtepomp, zonneboiler of warmtenetaansluiting. Samen vormt dit het minimum van 2 maatregelen.
Ongewijzigd in ISDE 2021 blijft de mogelijkheid om een subsidieaanvraag te doen voor alleen de aanschaf van een duurzame warmte installatie (warmtepomp, zonneboiler, warmtenetaansluiting). Bron: www.RVO.nl

VERGUNNINGEN PERIODE 01-12-2020 EN 07-12-2020
In het digitale gemeenteblad (www.overheid.nl) zijn de volgende besluiten gepubliceerd:

Binnengekomen omgevingsvergunningen
Locatie Omschrijving
Rullen ongenummerd, perceel B2367 Wijzigen gebruik tot hondenuitlaat
Den Binnen 11 Wijzigen gebruik tot autobedrijf
Eikenlaan 22 Oprichten woonhuis
Rutger van Erplaan 8 Plaatsen dakopbouw

Verleende omgevingsvergunningen
Locatie Omschrijving
Gulberg 18 Bouwen ketelhuis
Alvershool 2A Plaatsen tijdelijke units
De Beethof 5 Uitbreiden woning, plaatsen opbouw
De Beethof 3 Uitbreiden woning, plaatsen opbouw
IJsvogelhof 4, 4A en 4B Splitsen woning tot 3 appartementen
Kuifmeeshof 5 en 5A Splitsen woning tot 2 appartementen
Wettenseind 1 Renoveren woonboerderij

Mededeling verlenging omtrent besluit omgevingsvergunning
Locatie Omschrijving
Parkstraat 33 Uitbreiden woning, splitsing tot 2 appartementen

Verleende vergunningen APV en Bijzondere wetten
Locatie Omschrijving
Vincent van Goghplein Standplaats mosselkraam zaterdag 16:00 tot 20:00 uur december 2021
Vincent van Goghplein Standplaats Loempiakraam elke woensdag t/m dec. 2021

Dit zijn kennisgevingen en geen officiële publicaties. Het digitale gemeenteblad (www.overheid.nl) is de officiële publicatie. Abonneer je op de e-mailservice of download de app om berichten digitaal te ontvangen via: www.overuwbuurt.overheid.nl

Share This
Hide picture