Gemeente Nuenen kondigt maatregelen aan voor ‘snelle’ Smits van Oyenlaan

De gemeente Nuenen zegt oog te hebben voor de verkeersveiligheid op de Smits van Oyenlaan. Het dorpsbestuur reageert hiermee op de snelheidscontrole die onlangs werd gehouden, en de kritiek van bewoners op de onveilige situatie.

 

Op één ochtend werden onlangs 700 bekeuringen werden uitgedeeld aan automobilisten die harder dan vijftig kilometer per uur reden. Geluidsoverlast, fijnstof en veiligheid zijn de problemen, vinden omwonenden van de Smits van Oyenlaan. Zij zien dat ook graag extra maatregelen.

 

Maatregelen

 

De gemeente erkent de problemen en zegt in actie te komen. Zo is er een plan om een geluidsscherm langs de A270 (aan de zijde van de kern Nuenen) te plaatsen. Ook krijgt het openbaar vervoer meer ruimte en de fiets, met een snelfietspad tussen Gerwen en de centrale bushalte Nuenen. Daarnaast wil de gemeente de Smits van Oyenlaan zo aanpassen dat de weginrichting beter past bij een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. Verder worden de bermen vergroend.

Tijdens de controle op de Smits van Oyenlaan werden in totaal 2.600 voertuigen gecontroleerd. Een kwart daarvan reed te snel, met als hoogste snelheden 85 en 96 kilometer per uur.

 

Tekst en foto: Willem-Jan Schampers
Share This
Hide picture