Dikke banden race op 24 november

Wielrenner Steven Kruijswijk is geboren en getogen in onze gemeente. Dit jaar werd hij 3e bij de Tour de France. Een hele prestatie!
Steven is ambassadeur van de stichting “Klaar voor de Start”.

Pagina's: 1 2

Reconstructie Broekdijk


De reconstructie van de Broekdijk ligt op planning De straatstenen worden machinaal gelegd met een Tigerstone (steenlegmachine). Met deze machine is het beroep van stratenmaker minder zwaar geworden. De stratenmakers kunnen rechtop blijven staan en hoeven bijna niet te bukken.

Pagina's: 1 2

Extra commissievergadering

Op 19 november bent u van harte welkom bij de extra vergadering van de Commissie Ruimte. Agenda en bijbehorende stukken staan op nuenen.raadsinformatie.nl en liggen ter inzage in het gemeentehuis.

Pagina's: 1 2

Afvalweetje

Gun uw goede spullen een 2e leven, breng het naar de kringloop Het Goed.

Nieuwe staart De Roosdonck

Molen De Roosdonck in Nuenen krijgt een nieuwe staart. Op 4 november zijn de werkzaamheden officieel begonnen. Bijzonder hierbij is dat de financiering ervan mede mogelijk is gemaakt door een legaat van Johan van Gogh, een nazaat van Vincent van Gogh. De wereldberoemde schilder heeft De Roosdonck meermalen op het doek vastgelegd. Met de besteding van het legaat wordt de nauwe band van de familie Van Gogh met de molen uit 1884 in zekere zin herbevestigd.

Pagina's: 1 2

Veel deelnemers veldrit Lieshout

Zondag 17 november wordt voor de 40e keer de Bavaria-veldrit van Lieshout verreden. In het kader van dit 8e lustrum is het Regio Kampioenschap voor Zuid Nederland toegevoegd. Er komen veel deelnemers in elke categorie naar Lieshout, waar in het gehucht “’t Hof” een mooi parcours uitgezet wordt. Het weiland is weer terug van weggeweest, de “Duvelsberg” zit er in en ook weer door de bossen.

Pagina's: 1 2

Bijzondere onderduikhistorie in Nuenen


Op zondagmiddag 10 november vertelde auteur-journalist Alfred van Cleef in het Van Goghkerkje over de gebeurtenissen van zijn vader, Jaap van Cleef, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Hij schetste het Joodse leven in Amsterdam in het cruciale jaar 1942 waarin de Joodse bevolking stapje voor stapje haar rechten en bewegingsvrijheid werd afgenomen.

Pagina's: 1 2

Sint-kado van Cultuur Overdag en Klooster

Op dinsdag 10 december wordt in Het Klooster de film ‘The Bookshop’ vertoond (aanvang 10.30 uur). Een toegangskaart voor deze film kost ditmaal slechts € 2,00 (de prijs voor het kopje koffie/thee).
In een constructief overleg tussen Cultuur Overdag en de beheerder van Het Klooster is dit creatieve idee ontstaan. Aanleiding was het feit dat de beeldkwaliteit van de filmvertoning op 7 november onverwacht minder was dan gebruikelijk.
Toegangskaarten voor de film zijn op werkdagen tijdens kantooruren te koop aan de balie van Het Klooster. Wacht niet te lang met het kopen van de kaarten, want op=op!
Let op: als al kaarten à € 6,50 voor deze film zijn gekocht zijn, wissel deze dan snel om (het verschil in bedrag wordt retour gegeven).

Pagina's: 1 2

Sonja Barend te gast in Dommeldal

Voor straks: lekker slapen en morgen gezond weer op. Als we dit lezen denken we meteen weer aan de wekelijkse televisieavonden op zaterdag, met Sonja Barend, als middelpunt van de naar haar genoemde Talkshow.
Zondagmiddag 24 november is Sonja Barend als schrijfster het middelpunt in Literair Café Dommeldal, in Geldrop. Vanaf 14.00 uur in de Kasteelhoeve in Geldrop.

Pagina's: 1 2

Programma Lezingen heemkundekring 2019/2020

Voor het komende seizoen, oktober tot april, hebben wij een keuze gemaakt uit diverse onderwerpen, soms actuele onderwerpen voor de desbetreffende periode. Het bestuur heeft gemeend om bij deze lezingen het principe te continueren om geen entree te vragen. Om toch binnen ons budget te blijven, willen wij aan deelnemers van de lezingen een vrijwillige bijdrage vragen van enkele euro’s.

Pagina's: 1 2