Stamboomcafé

Zij geven uitleg en demonstraties bij speciale computerprogramma’s rond genealogie. En natuurlijk helpen ze je verder bij specifieke vragen.
De ervaren stamboomonderzoekers van de NGV laten dan zien hoe en waar je op internet handig kunt zoeken. Zodat je niet alleen verre familieleden vindt, maar ook ontdekt waar je nog méér kunt vinden over de geschiedenis van jouw familie, jouw woonplaats of jouw straat. Er blijkt ook heel veel te vinden in notariële aktes en bij het kadaster. Gewoon via de PC, heb je toegang tot originele stukken.

Heb je nog niet besloten of je jouw familiegeschiedenis op internet of in een boek wilt vastleggen? Ook bij die keuze kunnen de onderzoekers je adviseren.

De toegang voor het Stamboomcafé, tijdens de openingsuren van de Bibliotheek, is gratis. De Bibliotheek zorgt voor diverse genealogieboeken uit de collectie en genealogieprogramma’s op de Multi Touch tafel. Ben je lid van de Bibliotheek? Dan kun je de boeken gewoon lenen. Bibliotheekleden hebben bovendien vrij toegang tot online bronnen als Delpher, Geheugen van Nederland, en Staten Generaal Digitaal.
Ontdek het Verborgen verleden in het Stamboomcafé.

Pagina's: 1 2

Reageer