NeoBarock (ensemble)

Het kwartet doet precies wat de naam suggereert: het vertolkt de mooiste composities uit de barok op zo’n manier dat ze als nieuw klinken. Het resultaat is expressief en zinnestrelend. Oude muziek in een eigentijdse jas, uitgevoerd op authentieke instrumenten. Zo brengt het ensemble een eigen klavecimbel mee. Een concert om echt naar uit te kijken.

Op de lessenaars staan werken die u niet elke dag hoort, verloren gewaande stukken die de leden van NeoBarock soms zelf hebben opgespoord. Neem bijvoorbeeld de sonate in c van de Boheemse componist Franz Benda (1709-1786). Wat een klankschoonheid. Benda was samen met klavecinist Carl Philipp Emanuel Bach (zoon van) als musicus/componist verbonden aan het hof van Frederik de Grote. Topmusici in hun tijd waren het. En zéér actief.
Tijdens zijn 53-jarige dienstverband bij de koning speelde Benda maar liefst 50.000 vioolconcerten, waaronder ook deze eigen Sonate in c.
Destijds mocht de grote koning en kunstmecenas Frederik van Pruisen ervan genieten. Nu is het onze beurt!

Toegangsprijzen altijd inclusief pauzedrankje en programmablad.
Losse kaarten € 19,- (volw.) en € 8,- (jongeren t/m 18 jaar)

Kasteeldeuren open
vanaf 11.00 uur.
Abonnement- en kaarthouders s.v.p. uiterlijk 11.45 uur melden bij de kassa.

Zaaldeuren sluiten om 12.00 uur.
Laatkomers kunnen we helaas pas weer na de pauze toegang tot de concertzaal verlenen.

Entreebewijzen bestellen
U koopt uw tickets snel & gemakkelijk via kasteelgeldrop.nl/tickets-bestellen
Uw ticket(s) worden u per mail toegestuurd. Mocht u de bevestigingsmail met tickets niet ontvangen of uw tickets niet kunnen printen, meldt u dan s.v.p. op de dag van het concert bij de kassa. Uw bestelling is door ons systeem geregistreerd. Voor een korte handleiding klikt u hier.

Altijd gratis parkeren
Er is parkeergelegenheid bij de ingang van het Kasteelpark aan de Helze en op de parkeerplaatsen bij de Brigidakerk tegenover de voetgangersingang aan de Mierloseweg.

Volgend concert
Het volgende concert in de serie Kasteelconcerten Geldrop vindt plaats op zondagmorgen 8 maart. Voor u spelen Cosima Soulez Larivière, viool en Raúl da Costa, piano. U luistert naar composities van Biber, Bartok, Mozart en Franck. Noteert u vast de datum?

Pagina's: 1 2

Reageer