Programma Lezingen heemkundekring 2019/2020

AGENDA november / december 2019
Naast de inlopen op dinsdagochtend (9:30 tot 12:00) en woensdagavond (19:30 tot 21:30 uur) zijn er komende tijd de volgende activiteiten.

Nederland leest
Vanaf 1 november is er weer “Nederland Leest”, de grootste nationale leescampagne. Sinds 2016 staat niet langer één boek centraal maar een thema. Dit jaar is het thema Duurzaamheid.

Winterbloei
Dit jaar geen helikopterlanding en geen spektakel. Maar wel een geschenkboek voor de leden van Bibliotheek Dommeldal: het boek Winterbloei ligt klaar in de vestigingen. Een bundeling van de mooiste natuurverhalen van Jan Wolkers.

Én een schrijversbezoek: op 24 november is Sonja Barend te gast in het Literair Café Dommeldal, vanaf 14.00 uur, in de Kasteelhoeve in Geldrop. Belangstellenden uit heel Dommeldal zijn welkom. Kaartjes zijn online te koop via www.bibliotheekdommeldal.nl of fysiek via Boekhandel van Grinsven in Geldrop.

Donderdag 7 november, Wie wint de Brabantse Erfgoedprijs 2019? Wie
de winnaar is, wordt bekend tijdens de feestelijke Award Ceremony op in de Petruskerk te Vught.
Nog 8 projecten dingen mee. Lees er alles over op Brabantse Erfgoedprijs.nl

Zondagmiddag 10 november, Lezing Alfred van Cleef in het Van Goghkerkje over de onderduikperiode van zijn vader, Jaap van Cleef, in Nune Ville. Informatie over de lezing en kaartverkoop is te vinden op: http://cultuuroverdag.nl/10-november-2019/

Donderdag 21 november 20.00 uur ‘Brabant en de IJzeren eeuw’ Lezing
in basisschool De Dassenburcht van heemkundekring De Drijehornick. Lezing door Hans van den Eeden.

Pagina's: 1 2

Reageer