Nederland leest Winterbloei

One Book ,One City
Het begon in Amerika met One Book, One City. Een actie die laat zien dat literatuur wel degelijk een breed publiek aanspreekt en dat het lezen van een goed boek niet alleen veel plezier verschaft, maar ook nog eens de blik verruimt. One Book, One City startte in Chicago in 2001 met de klassieker To Kill A Mockingbird van Harper Lee.

Nederland Leest
In Nederland werd Nederland Leest voor het eerst georganiseerd in 2006. Sindsdien organiseren de Bibliotheken in Nederland ieder jaar deze campagne in november. Exclusief voor hun leden. Dus voor iedereen die graag leest en graag over boeken praat.

Gratis boek
Leden van de bibliotheek kunnen in hun bibliotheek een gratis Boek ophalen. Mét de aansporing het te lezen en er met anderen over te praten. Bibliotheek Dommeldal doet natuurlijk al die jaren al mee. Veel Dommeldal-leden herinneren zich nog de spectaculaire landing van schrijver Maarten ’t Hart, met een helikopter midden in Geldrop. Buiten op het gras signeerde hij vervolgens het geschenkboek van dat jaar.

Winterbloei
Dit jaar geen helikopterlanding en geen spektakel. Maar wel een geschenkboek voor de leden van Bibliotheek Dommeldal: het boek Winterbloei ligt klaar in de vestigingen. Een bundeling van de mooiste natuurverhalen van Jan Wolkers.
Èn een schrijversbezoek: op 24 november is Sonja Barend te gast in het Literair Café Dommeldal, vanaf 14.00uur, in de Kasteelhoeve in Geldrop. Belangstellenden uit heel Dommeldal zijn welkom. Kaartjes zijn online te koop via www.bibliotheekdommeldal.nl of fysiek via Boekhandel van Grinsven in Geldrop.

Pagina's: 1 2

Reageer