Heemkundekring agenda 4e kwartaal 2019

Weekend 5 en 6 oktober, Expositie in Heemhuis
Corrie Bulle exposeert in ons Heemhuis in het kader van Kunst met een grote T. Zij schildert met acryl op grote doeken, kleurrijk en expressief.

Zaterdag 12 oktober, Genealogische inloop
Genealogische inloop in het Heemhuis van 11 tot 14 uur.

Maandag 14 oktober, werkgroep Historisch Geografie
Het bestuur wil, in besloten kring, de leden bedanken voor de verzamelde kadastrale hulpkaarten en de verspreiding daarvan over ruim 100 heemkundekringen in de provincie.

Donderdag 17 oktober, Lezing door Jack Didden, De tankslag bij Nuenen
In zijn lezing gaat hij in op 2 onderwerpen en wel:
“De tankslag in onze buurt” en “Bevindingen rond de bevrijding”.
De lezing is in basisschool De Dassenburcht. Nadere info volgt.

Donderdag 24 oktober, werkgroep Genealogie
Het bestuur wil, in besloten kring, de leden bedanken voor het bereiken van de mijlpaal van het 50.000ste bidprentje. Inmiddels zijn er al ruim 52.000 bidprentjes verzameld en verwerkt.

Zaterdag 26 oktober, Boekenmarkt
Van 11 tot 14 uur in het Heemhuis. U kunt hier nog mooie en interessante boeken tegen een acceptabele gift meenemen. Nadere info volgt.

Zaterdag 2 november, Dag van de Brabantse Volkscultuur Het thema van de Dag van de Brabantse Volkscultuur op zaterdag 2 november is: ‘Gemengd Vermaak’. De Dag van de Brabantse Volkscultuur wordt gehouden in Ons Koningsoord in Berkel-Enschot. ‘Gemengd Vermaak’ verwijst naar hoe in vroeger tijden mannen en vrouwen op verschillende manieren hun vrije tijd beleefden. Omdat het zo moest of omdat het normaal werd gevonden. Aanmelden voor deze dag kan door een email te sturen met naam, aantal personen en vermeld of wel of geen lid van een heemkundekring of de HvB. Het adres is: info@erfgoedbrabant.nl onder vermelding van Dag van de Brabantse Volkscultuur. Aanmelden kan uiterlijk tot 13 oktober. De kosten voor deelname aan de studiedag bedragen 27 euro voor leden van heemkundekringen. Donderdag 7 november, Wie wint de Brabantse Erfgoedprijs 2019? Wie de winnaar is, wordt bekend tijdens de feestelijke Award Ceremony op in de Petruskerk te Vught. Nog 8 projecten dingen mee. Lees er alles over op BrabantseErfgoedprijs.nl

Donderdag 21 november
Lezing Hans van den Eeden: Brabant en de IJzeren eeuw. Nadere info volgt. De lezing is in basisschool De Dassenburcht. Nadere info volgt.

Zaterdag 28 december, Snertwandeling naar ESBEEK
Andreas Schotelwandeling en bezoek aan Andreas Schotelmuseum. Nadere info volgt.

Pagina's: 1 2

Reageer