Nieuwsbrief Latesteyn

Niek was met hart en ziel betrokken bij de voorbereidende werkzaamheden en de realisatie van ons prachtige Bijna Thuis Huis. Nog niet zo lang geleden hebben we met elkaar de vrijwilligers mogen opleiden en daarbij was Niek op een innemende wijze betrokken voor wat betreft het aspect palliatieve zorg en omgang met de gasten van Latesteyn.
We hebben door zijn heengaan een fantastisch en zeer betrokken mens verloren en we zullen hem erg gaan missen.

Op 10 mei hebben we een prachtige openingsdag gehad waar niet alleen wij, maar zeker ook Niek en Wilma, zijn vrouw, zeer van hebben genoten. We mochten op die dag, waar we met de sponsoren samen waren, meer dan 100 personen welkom heten. Het was een zeer sfeervolle bijeenkomst.
De ochtend van 11 mei stond in het teken van de opening voor alle vrijwilligers. Een waar feest om samen trots te kunnen zijn op het bereikte resultaat; ons prachtige huis.

Aansluitend volgde het Open Huis voor de inwoners van Nuenen c.a. De belangstelling was overweldigend. We mochten meer dan 600 personen welkom heten. Dit was boven verwachting. Zowel van de opening als van de open dag staat een prachtig verslag op YouTube. Uniek is zeker het verslag van de jonge reporter van de LON, 11 jaar, die er iets heel bijzonders van heeft gemaakt (www.bijnathuishuisnuenen.nl).

Tijdens beide dagen zijn we geweldig bijgestaan en verwend door de ladies van Agora, die niet alleen voor de servering van de drankjes zorgden, maar ons ook hebben voorzien van heerlijke hapjes en gebak. De weken na de opening hebben we al enkele gasten mogen verwelkomen in “ons” Latesteyn.

Onze dank gaat op dit moment in het bijzonder uit naar onze vrijwilligers en coördinatoren, die op een geweldige manier voor onze gasten zorgen.
Mede door jullie als vrijwilliger, spreekt het zich rond hoe fijn en speciaal onze locatie is, waar de gasten met een liefdevolle verzorging worden omringd.

Gedurende de hele zomer is er hard gewerkt in de prachtige tuin door een groepje zeer actieve “buiten dienst” vrijwilligers. Zij zorgen, samen met wat vrijwilligers met groene vingers, dat er water gegeven wordt, het onkruid gewied, het gras gemaaid, de lavendel gekortwiekt, etc. etc. Ook de vele bomen die tijdens noodweer omwaaiden, zijn gerooid en klein gezaagd.

Helaas heeft Latesteyn ook al te maken gehad met de ontvreemding van eigendommen uit de tuin. Een spiksplinternieuwe haspel met tuinslang is tijdens één van de warmste dagen door een onverlaat meegenomen. Wat een schok dat zo’n mooie plek met de bijzondere functie niet gevrijwaard is van dit soort streken.

Gelukkig beschikt Bijna Thuis Huis Latesteyn nu over een prachtige schuur, afsluitbaar en in de kleuren van het huis. Alle houten sponsorbordjes hebben, onder de overkapping, hun plek gevonden. Prachtig om te zien.

Namens het bestuur, Fred Heering, voorzitter

Pagina's: 1 2

Reageer