Carat concerten 11 augustus

Dit jaar bestaan de Carat-Concerten 25 jaar! Het wordt een heel seizoen jubileum. Daarom worden ook alle jubilerende deelnemende muziekgroepen in het zonnetje gezet. De eerste zondag van de maand is dat.

Programma 11 augustus 2019

12.00 uur: Musikfreunde “Zum grünen Kranz” uit Geldrop.

In 2002, tijdens een muzikaal weekend in Rüdesheim am Rhein, werd besloten tot de naam: Musikfreunde “Zum grünen Kranz”. Deze naam is ontleend aan het hotel waar zij toen verbleven. Het repertoire bestaat voornamelijk uit Egerländer/Böhmische muziek. Ze treden regelmatig op in de regio en daarbuiten.

Het orkest onder leiding van Tim Messerschmidt bestaat uit 16 enthousiaste muzikanten, die deze muziek een warm hart toedragen. Musikfreunde Zum Grunen Kranz heeft een fanclub, die inmiddels is uitgegroeid tot 150 leden.

14.00 uur: Seniorenorkest Groot Someren

In 1991 werd gestart met een klein aantal enthousiaste muzikanten die vanuit de fanfares en muziekgroepen uit de verschillende kerkdorpen van Someren kwamen. Inmiddels is het orkest uitgegroeid van een muzikale vriendengroep tot een volwaardig orkest met zo’n 51 actieve muzikanten, waarbij ook diverse leden uit de omringende gemeenten afkomstig zijn. Alle instrumentgroepen zijn aanwezig en het orkest is erg in trek bij de “jongere senioren”. De muzikale ambitie is om op een behoorlijke niveau muziek te blijven maken.

U bent van harte uitgenodigd te komen luisteren naar de Carat-Concerten 2019.

Pagina's: 1 2

Reageer