47ste Nationale Molendag

Feestelijke activiteiten op de Noord-Brabantse molens
Kom óók op bezoek en de molenaar vertelt je alles over zijn prachtige molen. Vele molenaars en vrijwilligers organiseren extra activiteiten om er een gezellige dag van te maken. Enkele bijzondere openstellingen zijn:

Zaterdag 11 en zondag 12 mei, 10.00-16.00 uur: De molenaar van de Grenswachter in Luyksgestel verzorgt rondleidingen. Ook is een verhalenverteller aanwezig en is een expositie te bekijken. Op zaterdag is tevens het naastgelegen bakkerijmuseum te bezoeken en kunnen er koekjes worden geproefd.

Zaterdag 11 en zondag 12 mei, 10.00-16.00 uur: De Molen van Jetten in Uden draait en maalt beide dagen. Voor kinderen is er een springkussen. Verder worden er pannenkoeken gebakken. De molen is ook opgenomen in een fiets- en wandeltocht.

Zaterdag 11 en zondag 12 mei, 10.00-16.00 uur: De molenaars van Holten’s Molen in Deurne geven rondleidingen. Verder is er een verhalenverteller actief en er worden kinderactiviteiten georganiseerd. Ook wordt bij de molen een ijskraam neergezet.

Zaterdag 11 mei, 10.00-16.00 uur: De Standerdmolen in Rosmalen draait en is geopend. Bij de molen wordt een planten en groentestekken-ruilbeurs gehouden.
U bent van harte welkom!

Gratis molenbouwplaat
Voor kinderen ligt op elke deelnemende molen een gratis molenbouwplaat klaar.

Meer weten? Ga naar molens.nl
De Nationale Molendag wordt georganiseerd door vereniging De Hollandsche Molen en Het Gilde van Vrijwillige Molenaars. Daarnaast wordt de dag mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. Het volledige programma voor Nationale Molendag is te vinden op molens.nl.

Pagina's: 1 2

Reageer