Orgelconcert H. Clemenskerk Nuenen

Op het grote Smits-Vermeulenorgel in de H. Clemenskerk zal Gerard Habraken muziek ten gehore brengen in de geest van Klaas van der Ende, o.a. Suite gothique van L. Boëllmann. Gerard Habraken verzorgde het allereerste concert in 2013, toen de orgelconcertreeks in de H. Clemenskerk van Nuenen begon. Gerard was het ook die in de uitvaartviering voor Klaas in de H. Clemenskerk en de Regenboog de orgels bespeelde. Klaas was drijvende kracht bij de organisatie van de orgelconcerten in de H. Clemenskerk. Het aanstaande concert – het eerste na zijn overlijden – wordt daarom aan hem opgedragen.

Gerard Habraken is al sinds 1974 een veelgevraagde organist in Nederland en daarbuiten. Tot aan zijn pensionering was hij docent pijporgel aan het Factorium Podiumkunsten in Tilburg. Jarenlang was hij organist van de H. Hartkerk in Eindhoven. Als lid van de programmacommissie van ‘Collegium Musicum Eindhoven’ is hij medeverantwoordelijk voor de maandelijkse orgelconcerten in de serie ‘Muziek in de Cathrien’. Ook maakt hij deel uit van de commissie die de orgelconcerten in de H. Clemenskerk te Nuenen organiseert.

Hans-Georg Reinertz studeerde aan de conservatoria van Luik en Köln en is, naast fluitist, ook organist en dirigent. Hij concerteert in bijna alle landen van Europa en daarbuiten. Hij organiseert de jaarlijkse Sommerkurse für Musik in St. Vith. Als orgeldeskundige is hij verantwoordelijk voor orgelrestauraties België. Sinds 2008 is hij directeur van de Musikakademie der Deutschsprachigen Gemeinschaft.

De orgelconcertcommissie wil Klaas van der Ende met dit bijzondere herdenkingsconcert ook postuum muzikale eer bewijzen en nodigt (orgel)muziekliefhebbers en andere belangstellenden hierbij van harte uit. Het concert is vrij toegankelijk met een vrijwillige bijdrage na afloop.

Pagina's: 1 2

Reageer