NKV behoudt koppositie

In een redelijk verlaten sportgymzaal, zonder tribune, op de Eindhovense universiteitscampus, begon NKV nerveus aan de wedstrijd. Dit zorgde dan ook voor veel onnodige overtredingen, vrije ballen en strafworpen tegen. Attila maakte daar goed gebruik van en kwam na ongeveer een kwartier spelen op een verdiende voorsprong van 6 – 3. Na dit kwartier gooide NkV het over een andere boeg, kwamen de dames veel meer in het spel voor en mede door een aantal doelpunten van aanvoerder Chantal Messerschmidt en Lieke Veldwijk stond er een ruststand van 8 – 14 in het voordeel voor NKV op het scorebord.

Na de rust was er van een echte topper geen sprake meer. NKV had niet meer de scherpte om veel verder uit te lopen en Attila miste de kwaliteit om het nog spannend te maken. Uiteindelijk werd de wedstrijd afgefloten door een goed leidende scheidsrechter met een eindstand van 16 – 20.

Zoals gezegd doet NKV goede zaken richting het kampioenschap. Echter, er zijn nog voldoende wedstrijden om te spelen en NKV zal iedere week scherp moeten zijn om de punten binnen te blijven halen.

De dag erna behaalde NKV 2 ook hele belangrijke punten in Best tegen DKB 2. Na een spannende wedstrijd eindigde deze met een eindstand van 22-23 in het voordeel van NKV, waarmee NKV 2 eindelijk de laatste positie in de poule weet te verlaten. Komend weekend beide ploegen weer op zondag in eigen huis. Graag tot dan.

Pagina's: 1 2

Reageer