Niet vallen!

Vallen is voor iedereen vervelend en zeker mocht je daarbij iets breken. De zwaartekracht is meedogenloos, je wankelt even en voor je het weet lig je op de grond.

Als je ouder wordt en zelfstandig de dagelijkse dingen wilt blijven doen, wil je niet vallen en daardoor hulpbehoevend worden. Het is belangrijk dat je je veilig en vertrouwd voelt met je eigen lichaam. Wie goed in balans is, is zekerder van zichzelf. Het verbeteren van spierkracht en evenwicht en inzicht in bewegen helpt bij een betere balans. En daarmee wordt de kans om te vallen kleiner.

Roosmarijn zal uitleg geven over de oorzaak van vallen bij oudere en kwetsbare mensen. En je leren wat je er zelf aan kan doen om het te voorkomen. Ook vertelt zij wat de omgeving voor je kan doen en daarnaast ga je met haar aan de slag om praktische zaken te oefenen.

Opgeven voor deze lezing hoeft niet, iedereen is welkom.

Georganiseerd door de WLG, werkgroep leefbaarheid Gerwen. Iedere maandag inloop of wandelen vanaf 13.30 uur. Website: www.digitaal-dorpsplein-gerwen.nl. Mailadres: werkgroepleefbaarheidgerwen@gmail.com. Telefoon: 06-41102625.

Pagina's: 1 2

Reageer