Brigidaconcerten in 2018

Zondag 16 december om 15.00 uur biedt de stichting Brigida in de Brigidakerk een kerstconcert aan met orgel, harmoniums en 2 vocale kwartetten. Het ensemble Dejongdejongplusplus zal met orgel, harmoniums en twee vocale kwartetten carols, hymns, motetten, spirituals en een koraalintermezzo uitvoeren. Het programma vermeldt bekende namen zoals Telemann, Tavener, Bach en Rachmaninov en vertrouwde volksmuziek zoals Een kind geboren in Bethlehem. Ook het befaamde O Magnum Mysterium ontbreekt niet.

Euwe en Sybolt de Jong uit Groningen speelden in 2017 al onder grote belangstelling in de Brigidakerk . Opvallend daarin was de rol van twee kofferharmoniums. In het komende kerstconcert, dat uniek is voor Zuid-Nederland, zullen De Jong en De Jong met hun harmoniums samen met twee vocale kwartetten er een inspirerende beleving van maken.

Het concert in de Geldropse H. Brigidakerk vindt, afwijkend van de gewoonte, op zondag om 15.00 uur plaats.
De muzikale leiding berust bij de gebroeders Euwe en Sybolt de Jong. Zij vormen samen een orgelduo, bekend geworden met vierhandig orgelspel. Dit concert is georganiseerd door de Stichting Brigida Concerten, die hiermee de serie 2018 afsluit. Volgend jaar 2019 volgt een lustrumprogramma als de stichting 15 jaar bestaat.
Het concert is gratis toegankelijk, met een vrijwillige bijdrage na afloop.

Voor verdere informatie: Stichting Brigida Concerten, Geldrop. website: www.brigidaorgel.nl/facebook; Secretariaat: Nick van Broekhoven,
E. brigidaconcerten@gmail.com T. 06 4028 7582.

Reageer