Zorgeloos zwerven, dwars door de Duinen

Op 29 december de Loonse en Drunense Duinen helemaal oversteken zonder te verdwalen? Dan is dit dé wandeling voor jou. Urenlang zorgeloos zwerven over de hei, langs bospaadjes door stille bossen en over zandverstuivingen. Kom echt even los van de dagelijkse beslommeringen tijdens deze flinke wandeling.
Met een duingids struin je vanaf Bosch en Duin in Udenhout dwars door de duinen naar De Roestelberg in Kaatsheuvel. En weer terug! In totaal zijn we vijf uur onderweg. De route gaat natuurlijk niet over de gebaande paden. Ontdek bijzondere plekken waar je op eigen gelegenheid niet zomaar komt. Hou je adem in op het stilste plekje van de duinen, beklim de Sint-Jansberg, verwonder je over de smidse van de specht of neem een kijkje in het domein van de rugstreeppad.
De duingids heeft natuurlijk nog meer voor je in petto dus ga mee en kom erachter! Halverwege de wandeling pakken we de nodige rust bij De Roestelberg en is het tijd voor een kopje koffie of thee met appelgebak, dat is bij de wandeling inbegrepen. Trek je stevige schoenen aan en meld je nu aan!!

Praktische informatie
– Meld je aan via de activiteitenkalender op www.np-deloonseendrunenseduinen.nl
– Vooraf aanmelden is nodig zodat voldoende gidsen beschikbaar zijn.
– Prijs: volwassenen € 10,00, kinderen € 9,00.
– Koffie/thee met appelgebak tijdens de pauze is inbegrepen in de prijs.
– Graag op zaterdag 29 december om 09.45 uur aanwezig zijn bij Bosch en Duin in Udenhout zodat de groep op tijd kan vertrekken.
– IVN Brabant organiseert deze struintocht. Heb je vragen? Bel ze gerust op 088-5003110 of mail ze via brabant@ivn.nl
– Helaas, honden mogen niet mee met deze wandeling.

Over IVN
IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Onze 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen en campagnes. Daarbij focussen we op vier kernthema’s: Kind & natuur, Natuur in de buurt, Natuur & recreatie en Natuur & gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur!

Reageer