Taizé-vesper in het Van Gogh Kerkje

Komende zondag 2 december is er weer een Taizévesper in het Van Goghkerkje in Nuenen. Het is vandaag Eerste Advent, en de komende weken staan in het teken van de volle verwachting. Aan het eind van het jaar is het weer de tijd om na te denken over de dingen die om heen gebeuren, of juist waarmee we zelf geconfronteerd worden. Vroeger leek het soms allemaal zo eenvoudig, soms was het allemaal zo vertrouwd. Nu moten we moeten we meer alert zijn. Het thema van de vesper is het ‘Waak’.

In het sfeervolle kerkje is er voldoende ruimte voor momenten van stilte, voor momenten van denken en ook voor momenten om de liederen uit Taizé te zingen. Deze liederen zijn eenvoudig en mooi van melodie. Het zijn korte melodieën en worden een aantal keren achter elkaar gezongen, ze worden ook wel ervaren als een mantra. Hans Zantema begeleidt op de piano.
De vesper is in het sfeervolle kleine kerkje aan de Papenvoort in Nuenen en begint om 19:30u.

Reageer