WLG: lezing over medicijngebruik

Maandag 12 november, om 14 uur in D’n Heuvel in Gerwen, spreekt apotheker C. Wammes van apotheek Aan de Berg in Nuenen. U bent van harte uitgenodigd om te komen luisteren en eventueel vragen te stellen.

Pillen, pillendoosjes, drankjes, doseringen, ziet u ook wel eens door de bomen het bos niet meer? Of in dit geval dat u thuis gekomen bent met uw medicijnen maar dan al in verwarring raakt over de doosjes en de etiketten?

Wat oudere mensen hebben vaak meerdere chronische aandoeningen, waarvoor zij verschillende medicijnen gebruiken. Die medicijnen hebben allemaal hun eigen bijwerkingen en kunnen bovendien wisselwerkingen veroorzaken. Medicijnen kunnen ook anders gaan werken naarmate iemands gezondheidstoestand verandert. Het complexe medicijngebruik van ouderen vergt dan ook een uitgekiende farmaceutische begeleiding. Hoe zorgen apothekers ervoor dat iedere patiënt zorg op maat ontvangt? En op welke wijze kunnen mensen zelf bijdragen aan hun eigen veilig medicijngebruik? Een nieuw ontwikkelde methode is medicatie review, waarbij alle apothekers, praktijkondersteuners en huisartsen in gesprek met de patiënt het geneesmiddelgebruik evalueren.
Veel mensen, ouder dan 65 gebruiken langdurig geneesmiddelen, soms wel vijf of meer verschillenden. Men verwacht hier een stijging in door de vergrijzing, artsen en apothekers zijn druk bezig om te zorgen dat iedereen de juiste geneesmiddelen zal krijgen.

Er is nog veel te leren over medicijngebruik, voor ons als gebruiker maar ook voor de (huis)artsen en de apotheker. C. Wammes zal tijdens deze lezing veel uitleg en tips geven over medicijngebruik, wisselingen van doosjes, geneesmiddeltekorten en de geneesmiddelrol (baxter).

Komt u maandag luisteren naar de lezing, dan bent u van harte welkom, opgeven hoeft niet.
Of bent u liever actief bezig? Voor het laatste kunt u iedere maandag met ons meewandelen, we starten om 13.30uur.
Dit alles bij de WLG; werkgroep leefbaarheid Gerwen. D’n Heuvel, Heuvel 11 Gerwen. Website: www.digitaal-dorpsplein-gerwen.nl. Mailadres: werkgroepleefbaarheidgerwen@gmail.com, Telefoon: 06-41102625.

Reageer