Basisschool Schaatsfestijn voor jong en oud

Meer dan 1300 kinderen doen dit jaar weer mee aan het 48e Basisschool Schaatsfestijn op vrijdag 16 november en minstens evenzovele ouders met opa’s en oma’s beleven de avond van hun leven tijdens het aanmoedigen van hun kinderen.
Deze schaatstocht wordt elk jaar op de derde vrijdag van november georganiseerd door IJsclub Eindhoven (IJCE), in samenwerking met IJssportcentrum Eindhoven. Het Basisschool Schaatsfestijn start om 18.00 uur op de overdekte 400 meter ijsbaan van IJssportcentrum Eindhoven, gelegen in de Genneper Parken.

Plezier in schaatsen
Het doel van het Basisschool Schaatsfestijn is om de ijspret onder de aandacht van de kinderen te brengen. Zij kunnen kiezen uit een schaatsrit van 20 of 40 minuten. Snelheid en techniek spelen daarbij geen rol, het gaat om het plezier van het schaatsen op de ijsbaan. Na afloop van de schaatsrit krijgen de kinderen hun felbegeerde en welverdiende medaille.
Het Basisschool Schaatsfestijn is een schaatstocht voor kinderen van alle basisscholen in Eindhoven en omgeving. Dit jaar doen kinderen van 35 basisscholen mee. De kinderen moeten zich via hun school opgeven. Het evenement wordt voor de 48e keer georganiseerd.

Gratis toegang
Het IJssportcentrum is tijdens dit evenement voor iedereen gratis toegankelijk. Om 17.00 uur gaat het IJssportcentrum open en worden er demonstraties gegeven door de Opleidingsploeg van IJsclub Eindhoven (IJCE) en de kleinste kinderen van IJCE. In de pauze van de beide ritten worden er vervolgens spetterende demonstraties gegeven door de lange baan schaatsers van IJCE.
Vanaf 17.30 uur hebben de kinderen toegang tot de overdekte 400 meter ijsbaan. De kinderen die meedoen aan de 20-minutenrit starten om 18.00 uur. en de kinderen van de 40-minutenrit starten om 19.00 uur. Na afloop kunnen alle kinderen met hun supporters tot 22.00 uur na-schaatsen (kinderen gratis over vertoon van hun medaille)

IJssportcentrum Eindhoven is gevestigd aan de Antoon Coolenlaan 3.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.ijce.nl onder Basisscholen Prestatieritten of op www.ijssportcentrum.nl.

Reageer