Praten over de dood geen taboe meer

We maken allemaal de dood een keer van dichtbij mee, een verdrietige periode waarin ook wel eens hele mooie momenten kunnen zitten. Momenten waarin de mooiste herinneringen aan de gemiste persoon boven komen. Maar in de eerste moeilijke periode nadat iemand overleden is, moet er ook veel geregeld worden. Gelukkig zijn er mensen die daar hun beroep van hebben gemaakt. Zij kunnen je helpen met alle zaken rondom een mooie uitvaart. Maar niet alleen het zakelijke gedeelte speelt mee, de emoties spelen natuurlijk een nog veel grotere rol.

Hans Vervuurt is een afscheidsbegeleider. Hij begeleidt mensen nadat ze een dierbare hebben verloren, maar ook mensen in hun laatste levensfase. Zo kunnen mensen veel meer hun eigen wensen omtrent hun dood aangeven. Hans komt bij families in Noord Brabant, Gelderland en Limburg. Er is niet één afscheid of familie hetzelfde en voor Hans is het dan ook een mooie uitdaging om het persoonlijke en het unieke van een overleden persoon, zo goed mogelijk naar voren te brengen.
Praten over de dood ligt nog altijd best gevoelig. Vroeger was het een taboe om erover te praten, gelukkig wordt het steeds meer bespreekbaar.

Maandag 29 oktober zal Hans Vervuurt hierover komen vertellen tijdens zijn lezing: ‘Goed afscheid nemen kan maar één keer’. Om 14 uur in D’n Heuvel, Heuvel 11 te Gerwen. Hij zal vertellen over zijn vele ervaringen van de afgelopen jaren.
Ook hoort u over verschillende mogelijkheden van afscheid nemen. Dan zult u merken dat alles bespreekbaar is en dat heel veel mogelijk is.
U bent van harte welkom om te komen luisteren, ook is er ruimte om vragen te stellen. Vanaf 13.30 uur staat de koffie klaar.

Deze lezing is een activiteit van de WLG; werkgroep leefbaarheid Gerwen. Website: www.digitaal-dorpsplein-gerwen.nl. Mailadres: werkgroepleefbaarheidgerwen@gmail.com, Telefoon: 06-41102625.

Reageer