NKV levert kampioenen

Afgelopen zaterdag, 20 oktober, was het eindelijk zover: de kampioenswedstrijd van NKV B1! Na een spannende wedstrijd en winst de week ervoor, wist NKV B1 de mogelijkheid op het kampioenschap van de tegenstander NeCa B1 af te pakken.

De spanning liep gedurende week al aardig op, maar afgelopen zaterdag klonk om 12:00 dan eindelijk het startsignaal voor de kampioenswedstrijd tegen BIO B1 uit Oerle. Onder aanmoediging van vele ouders, opa’s en oma’s, clubgenoten en vrienden mochten de 10 dames en de drie trainers/coaches beginnen aan de wedstrijd. NKV B1 had in de eerste helft zichtbaar te kampen met de zenuwen die de wedstrijd met zich mee bracht. Het eerste doelpunt viel dan ook aan de kant van de tegenstander, en de dames van NKV B1 wisten dat ze het niet gemakkelijk gingen krijgen.

Na een gelijk opgaande eerste helft, werd in de rust iedereen weer op scherp gezet met als doel de wedstrijd zo snel mogelijk te beslissen. Gelijk in de tweede helft liet NKV B1 zien dat ze de kampioenstitel waard zijn. Er werd gevochten voor iedere bal, er werden mooie kansen gecreëerd en bovenal: veel doelpunten gemaakt. ‘Onze’ dames, NKV B1, pakken meer dan verdiend de kampioenstitel met een, uiteindelijk overduidelijke, winst van 16-7.

Het tweede jaar dat deze 10 dames dameskorfbal spelen, en dat doen ze zeker niet onverdienstelijk. Namens de drie coaches, Laura, Tim en Anouk: van harte gefeliciteerd met het kampioenschap, en op naar een mooi zaalseizoen!

Reageer