NKV 1 grijpt net naast overwinning

Afgelopen zaterdag mocht het vlaggenschip van de korfbalclub uit Nuenen, NKV 1, aantreden voor alweer de derde wedstrijd van het veldseizoen tegen Fortissimo uit IJsselstein (U).

NKV, van oudsher een zondagsvereniging, is dit jaar ingedeeld bij meerdere zaterdag verenigingen en dit vergt dan ook wat aanpassingen voor de selectie om met volledige focus een wedstrijd te kunnen aanvangen.

De eerste helft ging tot 2 minuten voor de rust gelijk op qua scores aan beide kanten. NKV had het korfballend iets lastiger tegen een zeer fysiek spelend Fortissimo. Net voor rust kon Fortissimo, na later blijkt, een beslissende voorsprong pakken.

De tweede helft probeerde NKV middels meer inzet, een aantal wissels en meer beweging het gat met Fortissimo te dichten. Helaas wist NKV geen raad met de eerste overtredingen en het fysieke spel die keer op keer plaats vonden en kreeg het daardoor onnodig veel strafworpen en vrije ballen tegen.

Ondanks een uitblinkende Sofie Loos liep het eerste team van NKV tegen een terechte maar onnodige nederlaag aan van 18 tegen 23.

Aankomende zondag zal NKV 1 afreizen naar de titelfavoriet Ten Donck 1 uit Ridderkerk. Kan er wellicht gestunt worden?

Reageer