Matineeconcert Van Goghkerkje

In seizoen 2018/2019 organiseert Cultuur Overdag in het Van Goghkerkje (Papenvoort 2a, 5671 CR Nuenen) iedere derde donderdagmiddag van de maand een bijzonder concert. Er is een gevarieerde concertreeks samengesteld met zowel lichte als klassieke muziek.

Op donderdagmiddag 18 oktober a.s. spelen de professionele, internationaal gerenommeerde musici Nanneke Schaap (viola da gamba) en David van Ooijen (teorbe) in het Van Goghkerkje. De viola da gamba heeft haar oorsprong in de gitaar; de cello en de gamba zijn tegelijkertijd ontwikkeld. Een belangrijk verschil is de gamba onderhands en de cello bovenhands wordt gestreken. De teorbe is een luit-achtig snaarinstrument met extra bassnaren.
Nanneke en David hebben een prachtig concert samengesteld waarin de Franse barokmuziek centraal staat. Er kan geluisterd worden naar muziek van onder andere Marais, de Visée, Hume en Forqueray. Tussen de gespeelde stukken wordt kort iets verteld over de muziek of componist. Op de website van Cultuur Overdag is het volledige programma te vinden.

Toegangsprijs van het concert is € 12,50 (inclusief een consumptie na afloop van het concert). Kaarten zijn te koop op werkdagen tijdens kantooruren aan de balie van Het Klooster (Park 1, 5671 GA Nuenen) of via www.cultuuroverdag.nl

Reageer