Volle buit in eerste competitieweekend NKV

Tijdens het eerste competitieweekend op het veld stond afgelopen zondag voor NKV de tweeluik met de selectie van SV Conventus uit Zwijndrecht op het programma. Na een wisselende voorbereiding, met een vernieuwde selectie en een nieuw coachingsduo Dennis Beemsterboer en Gertjan Hensing, was het eindelijk tijd voor de eerste echte krachtmeting.
Eerst mocht NKV 2 aantreden, en gaf na een ruststand van 6-6 het goede voorbeeld door de wedstrijd op doorzettingsvermogen naar zich toe te trekken. De eindstand werd hier 13-10.

Vervolgens was het de beurt aan NKV 1. De wedstrijd startte zoals besproken en gewenst: geconcentreerd en met een snelle 2-0 voorsprong. Tot de 5-3 hield NKV het beste van het spel, maar vergat zich hierna te belonen door niet te scoren.

Conventus kwam hierdoor meer in de wedstrijd en nam het heft in handen. Dit resulteerde in een 5-8 voorsprong voor Conventus. Met een snelle en laatste aanval wist de goed spelende Thijs van Vroonhoven het gat te verkleinen naar 2 doelpunten, en de ruststand op 6-8 te brengen.

In de rust werd aangegeven dat de stand door details werd bereikt en NKV zich gewoonweg niet beloonde. De betere in het veld zijn is fijn, maar niet zolang de score tegen is. Opdracht voor de tweede helft werd om het speloverwicht te gaan benutten en om te zetten naar een voorsprong.

NKV startte in de tweede helft wederom sterk en bracht de achterstand snel terug en pakte ook direct weer een voorsprong. Met tactische wissels werd het verdedigend dichtgezet en kwam er aanvallend meer druk op de dames van Conventus.
NKV deed wat het moest doen; scoorde zelf in de tweede helft 10 maal en liet er maar 3 door. De eindstand werd daardoor bepaald op 16-11.

Twee terechte overwinningen, juiste teamprestaties en goede start van de competitie voor de gehele NKV selectie.

Reageer