Wandelexcursie door het Leenderbos

Beleef de rijkdom samen met boswachters Erik en Jap. Staatsbosbeheer heeft in het hele land prachtige natuurgebieden waar je stilte kunt beleven en rust kunt vinden. Zeker in Brabant! Op zondagochtend 12 augustus nemen boswachters Erik Schram en Jap Smits je mee op excursie in het Leenderbos. Aansluitend bezoek je de LCHF Belevingsmarkt van GezondDorp.

Zondag 12 augustus om 9.30 uur, vertrek bij manage De Molenberg
Het Leenderbos (ongeveer 2.400 hectare) was een typisch productiebos. Hoewel het bos jaarlijks nog zo’n 6.000 kuub hout oplevert, is die productiefunctie inmiddels ondergeschikt aan de natuur- en recreatiewaarden. Er lopen veel wandel-, fiets- en ruiterpaden door het uitgestrekte gebied. De bossen worden door ingrepen van Staatsbosbeheer steeds gevarieerder en daardoor ook aantrekkelijker, zowel voor bezoekers als voor flora en fauna.

Ga zondag 12 augustus om 09.30 uur samen met boswachters Erik en Jap op stap en laat je gedurende ongeveer 1 uur meenemen in de verhalen en wetenswaardigheden. Ze beginnen en eindigen de wandeling op het terras van manage De Molenberg: Valkenswaardseweg 29C in Leende (nabij Eindhoven).

Een gezond dagje uit voor het hele gezin
Deze wandelexcursie is onderdeel van de LCHF Belevingsmarkt van GezondDorp. Dat is een lekker dagje uit voor het hele gezin die draait om een gezonde leefstijl: om de pijlers voeding, beweging, ontspanning en bioritme. Naast informatie verzamelen, shoppen, workshops volgen, voedingsadviezen krijgen en LCHF hapjes proeven, geniet je ook van live muziek en relax je op één van de vele terrassen. En omdat bekend is dat “pas als de kinderen blij zijn, kunnen ouders ontspannen”, zijn er – naast de wandelexcursie – volop activiteiten voor kinderen.

Voorinschrijven verplicht
Ga naar http://lchfbelevingsmarkt.gezonddorp.nl/programma/wandelexcursie/ voor meer informatie en om jezelf in te schrijven. Vergeet dat laatste niet, want vol=vol. En weet dat het inschrijven ook geldt voor wie gratis deelneemt aan deze wandelexcursie; leden van GezondDorp en Keto in de Kempen.

Reageer