Afvalinzameling: groencontainer

De warme zomermaanden houden maar aan. Bij warm weer kan de groencontainer onaangenaam ruiken of beestjes aantrekken. Gelukkig kunt u de container iedere week aanbieden voor slechts één euro! Enkele tips:
• Verpak etensresten, zoals vlees, in een biologisch afbreekbare afvalzak. Vliegen leggen hun eitjes graag in etensresten, dus als ze daar niet bij kunnen, is de container minder aantrekkelijk voor vliegen.
• Zet de container in de schaduw en sluit alle afvalzakken in de container goed af. In de zon komen eitjes van vliegen sneller uit.
• Maak geleegde containers regelmatig schoon met bijvoorbeeld een scheut azijn en water.
• De klimop ‘hedera’ is giftig voor maden. Je kunt een tak in de container leggen om maden te bestrijden.
• De geur van mottenballen houdt vliegen op afstand. Doe ze in een panty en hang die aan het handvat van de container. Dat houdt vliegen op afstand.
• Een handje zout of kalk in de bak zorgt ervoor dat maden uitdrogen.
• Goed afval scheiden helpt ook. Iedere week is ook de PMD inzameling. Daardoor blijft de restafvalbak schoner en frisser. De GFT-container legen is minder duur dan de restafvalcontainer.
De vakantie periode is volop aan de gang. Daarom wordt er nu minder afval aangeboden en is de inzamelaars wellicht eerder bij u in de straat dan u gewend bent. Zet uw container op tijd buiten. De gemeente heeft op de meeste plaatsen clusterplaatsen aangewezen en gaat er samen met de inzamelaar strenger op toezien dat de container op de juiste plaats staat. Is dat niet het geval, dan blijft de container vol staan.

Reageer