Vrije inloop ouderen

Het Nationaal Ouderenfonds organiseert op donderdagmiddag van 13.30 uur tot 15.30 uur en vrije inloop voor (eenzame) Ouderen “Samen breien’. Wat is er gezelliger, dan onder het genot van een kopje koffie of thee, met een haak- of breiwerkje in de hand samen te komen, elkaar te ontmoeten en verhalen te horen of te vertellen. Erbij te horen….

Bijzonder aan deze groep is dat ze breien voor anderen. Stichting Kringloop de Tweede Kans in Ridderkerk levert de wol en de ‘opdrachten’. Na verloop van tijd wordt alles weer opgehaald en komen er nieuwe verzoeken. Zo is er in de afgelopen periode een groot aantal kerstboompjes gebreid, babyslofjes in alle soorten en kleuren, kindertruitjes en mutsjes en slingers van vlaggetjes. Donderdag voor de vakantie is een volle tas met gebreide producten opgehaald. Dit alles wordt verkocht in Ridderkerk idem vanuit het Ouderenfonds..

Ook onze afdeling heeft een zomerreces en wij starten weer op donderdagmiddag 9 augustus a.s. aanvang 13.30 uur, dus heeft u zin om ook te komen dan bent u van harte welkom in een van de ruimtes van de Zuidzorg aan de Kloosterstraat 15.

Liefst breien wij als afdeling van het ouderenfonds ook voor onze omgeving. Dus ook u kunt een verzoek indienen om iets te laten breien of haken. Heeft u een patroon en heeft u wol voor iets wat u graag gebreid wilt hebben. Tegen een kleine maakvergoeding. Ook kunnen we adviseren over de aanschaf van de wol en dat ook voor u regelen?
Neem gerust contact met ons op via Liesbeth Deckers 2845855, Diana Lamberts 2839208 of Ruud Moviat 2835000 (secretaris afdeling Nuenen c.a.).

Reageer