Zomerconcert

Op vrijdagavond 13 juli 2018 speelt kamermuziek orkest VASILIEV OSTROV uit Sint-Petersburg. Het orkest is op tournee door Europa en komt voor de zesde keer naar Nederland. Aanvang is om 20:15 uur en de plaats is De Regenboog, Sportlaan 5 te Nuenen.

Op het programma staan werken van o.m. Mozart, Verdi, Tchaikovsky, Quantz, Strauss, Piazzolla, Copland, Di Chiara en Arditi. Veel stukken zijn concerten voor solist en orkest: viool, cello, fluit, hobo en zang. Vorige vijf jaren was dit uitmuntende orkest ook al in Nuenen te gast. De uitverkochte zaal sloot dit ensemble in hun harten en staande ovaties ontvingen de solisten, het orkest en hun dirigent.

Kaarten à € 15,– kunt u bestellen via deze link https://docs.google.com/forms/d/1p-XJUw3VTHnGz1ZCaFYoQhBJLn6RLQYVxuOSe4HVDlw/viewform

Kaarten liggen klaar vóór aanvang van het concert.

Het ensemble bestaat uit 22 jonge musici. Het werd 25 jaar geleden opgericht en behoort tot één van de beste Russische orkesten. Spelers zijn geselecteerd uit de musici van de conservatoria van Sint-Petersburg.

Ofschoon de leeftijd van de musici opvallend jong is bereikt het orkest uiterst gedisciplineerd telkens een heel hoog niveau in techniek, virtuositeit en nauwkeurigheid, dankzij het werk van de zeer ervaren artistiek leider en dirigent, professor Sergey Efaev.
Het orkest won prijzen op verschillende internationale concoursen en nam deel aan veel Russische en Europese muziekfestivals.

Als u meer over het orkest wil lezen bezoek dan de website: www.vasilievostrovorchestra.com

Reageer