Burgers doen het zelf

Op zondagmiddag 3 juni 2018, om 14.00 uur, spreekt Ad Pijnenburg in Dorpshuis de Koppelaar over “Burgers doen het zelf” (zorgcoöperatie Hoogeloon). Ad Pijnenborg heeft een achtergrond als psychiatrisch verpleegkundige en maatschappelijk werker.
Op persoonlijke titel was hij sinds 2001 betrokken bij de ontwikkeling van Zorgcoöperatie Hoogeloon, de eerste zorgcoöperatie in Nederland. Door de ontwikkelingen in Hoogeloon en de noodzaak van transitie van de zorgverlening in Nederland kreeg de zorgcoöperatie veel aandacht. Landelijke aandacht betekende ook bevestiging en erkenning voor de coöperatieve vorm van ondernemen en vooral voor de betrokkenheid van burgers. Deze ontwikkelingen werden gezien als kansen voor de participatie van burgers in de zorgverlening van de toekomst.

Kan dit ook in Nuenen?

Kijk voor het volledige programma op http://www.PEER-Nuenen.nl

Reageer