Dorpsbouwmeester van Nuenen

De gemeenteraad heeft kort geleden besloten voor de advisering bij bouwplannen over welstand van een welstandscommissie naar een dorpsbouwmeester over te stappen. De gemeente verwacht hiermee de welstandadvisering laagdrempeliger en flexibeler te maken.

Hieronder stelt Harrie van Helmond zich voor
“De gemeente Nuenen heeft mij gevraagd om de komende jaren de dorpsbouwmeester van Nuenen te zijn. Ik heb graag ja gezegd want ik geloof erg in het nut van een op de burger gericht beleid om de kwaliteit van de gebouwde omgeving goed te bewaken. Ik ben niet in dienst van de gemeente en geef onafhankelijk advies. Ik ben architect in Eindhoven en ken Nuenen vrij goed (mijn zoon woont er).

Mijn ervaringen in welstands- en monumentencommissies in de provincie Noord-Brabant maken duidelijk dat welstand zin heeft en in het algemeen op veel waardering kan rekenen. Voorwaarden daarvoor zijn aandacht voor alle belangen én goede communicatie. De welstandsnota en het beeldkwaliteitsplan Nuenen-West zijn voor mij de uitgangspunten bij mijn werk.

Naast dorpsbouwmeester ben ik lid van monumentencommissie, het Team Ruimtelijke Kwaliteit en het ontwerpteam Nuenen-West. Dit zijn groepen die de gemeente adviseren over de ruimtelijke kwaliteit.

Wanneer u bouwplannen hebt gaan we elkaar waarschijnlijk ontmoeten. Ik concentreer me de eerste tijd op de welstandsadvisering. In de loop van het jaar worden mogelijkheden zoals een informatief spreekuur, informatieverstrekking over (duurzame) bouwgerelateerde onderwerpen, e.d. besproken. U wordt hierover geïnformeerd.”

Reageer