Coalitievorming verloopt succesvol

W70, GroenLinks, CDA en SP vormen komende bestuursperiode de coalitie in de gemeente Nuenen c.a.. De formateurs zijn verheugd te kunnen melden dat deze vier partijen in de afgelopen weken tot een akkoord zijn gekomen. Het coalitieakkoord wordt middels een verantwoordingsdebat tijdens de (extra) gemeenteraadsvergadering op 7 juni formeel gepresenteerd aan de Raad. Momenteel doorlopen de kandidaat-wethouders de in Nuenen c.a. verplichte integriteitsscreening.

De formateurs en coalitiepartijen zullen het coalitieakkoord officieel ondertekenen op 22 mei (18.00 uur, commissiekamer, gemeentehuis) aanstaande. Bij dit formele moment zijn zowel mediavertegenwoordigers als politieke collegae van harte welkom. Na afloop van de ondertekening, is formateur Rianne Donders-de Leest beschikbaar voor het beantwoorden van eventuele vragen over het doorlopen formatieproces.

Reageer