Flessenactie Jocanto

Heeft u het al gehoord? Binnenkort vindt de jaarlijkse flessenactie van Jongerenkoor Jocanto weer plaats! Van 30 mei tot en met 2 juni komen de leden van het jongerenkoor weer bij de Nuenense huizen langs om uw waardevolle statiegeldflessen in te zamelen. De opbrengst van deze actie wordt door Jocanto gebruikt om weer een jaar lang uitvoeringen en activiteiten te verzorgen en de daarvoor nodige apparatuur te bekostigen.

De leden van Jocanto zijn herkenbaar aan hun groene en blauwe polo’s met daarop het logo van het jongerenkoor. U kunt hen op woensdag 30 mei, donderdag 31 mei en vrijdag 1 juni tussen 18:00 en 22:00 uur verwachten en op zaterdag 2 juni tussen 10:00 en 17:00 uur. Op de website www.jocanto.nl kunt u zien aan welke wijken die dag een bezoek gepland staat en waar de jongeren al geweest zijn. U maakt de koorleden blij met alle flessen en kratten waar statiegeld op zit, inclusief bierflesjes. In de weken voor de flessenactie ontvangt u een flyer met informatie over de inzameling in uw brievenbus. Op de dagen van de actie kunt u uw flessen en kratten ook buiten klaarzetten met het briefje eraan. Dan hoeven de jongeren niet eens aan te bellen en loopt u hen niet mis als u niet thuis bent. Als u het koor onverhoopt toch misloopt, kunt u tijdens de inzamelperiode bellen naar 06-53899679. De koorleden zorgen er dan voor dat zij uw donatie alsnog komen ophalen. Mocht u Jocanto graag willen steunen, maar gebruikt u bijvoorbeeld geen statiegeldflessen, dan kunt u een gift overmaken naar IBAN-rekeningnummer NL87 RABO 0528 2177 12 t.n.v. Jongerenkoor Jocanto.

Nuenen is de afgelopen jaren flink gegroeid. Hierdoor heeft het jongerenkoor ervoor moeten kiezen om niet meer bij appartementencomplexen aan te bellen. Woont u in een appartementencomplex en wilt u toch graag uw statiegeld doneren, dan kunt u gebruik maken van de inleverzuilen in verschillende supermarkten. Van 14 mei t/m 3 juni kunt u een dergelijke zuil vinden in de Jumbo in het Kernkwartier, Hoge Brake 36-40, en tussen 30 mei en 2 juni in de Albert Heijn aan Parkstraat 22.

In het verleden is het helaas voorgekomen dat mensen van buiten Jocanto de flessenactie gebruikten om voor hun eigen doeleinden statiegeldflessen in te zamelen. Let u daarom op de kleding van de inzamelaars. Koorleden komen altijd in groene en blauwe koorpolo’s.

Jongerenkoor Jocanto bedankt u bij voorbaat hartelijk voor uw gift!

Reageer