Taizé-vesper in het Van Gogh Kerkje

Komende zondag 6 mei is er weer een Taizévesper in het Kleine Van Goghkerkje in Nuenen. Het is de zondag tussen Pasen en Pinksteren. De zondag voor Hemelvaart. Een zondag om te bedenken hoe jouw leven is. ‘Heb je of ben je gekozen?’ zijn vragen waar je over na kunt denken. Het thema van de vesper is “Gekozen”.

In dit voorjaar is de natuur al behoorlijk ‘uitgekomen’, frisse groene bladeren aan de bomen, het zaaigoed kan bijna de ‘volle’ grond in. Fijn ook om even een moment te mogen vinden, om even te kunnen verwonderen en stil te staan bij de geheimen van deze Lente.

In het sfeervolle kerkje is er voldoende ruimte voor momenten van stilte, voor momenten van denken en ook voor momenten om de liederen uit Taizé te zingen. Deze liederen zijn eenvoudig en mooi van melodie. Het zijn korte melodieën en worden een aantal keren achter elkaar gezongen, ze worden ook wel ervaren als een mantra. Paul Weijmans begeleidt op de piano.
De vesper is in het sfeervolle kleine kerkje aan de Papenvoort in Nuenen en begint om 19:30u. Vooraf is er pianomuziek.

Reageer