Maandagavondwandeling Boktse Beemden

Maandag 7 mei wandelen vogelgidsen van het IVN- Nuenen met iedereen die belangstelling heeft door de Boktse Beemden. Om 19.00 uur vertrekken we met de fiets bij Het Klooster. De start van de wandeling is, in tegenstelling tot andere jaren, in Nederwetten bij de Oude Toren. We steken daar de brug over om de Boktse Beemden te bezoeken.
De wandeling voert deels langs de Dommel en deels door weidelandschap dat fungeert als overloopgebied. Het gebied kent een grote variatie aan vogels, waaronder de waterral, de kleine karekiet, de torenvalk en de wielewaal.
De Boktse Beemden kunnen in het voorjaar erg nat zijn. Zorg ervoor dat je waterdichte schoenen of laarzen draagt.Controleer bij thuiskomst altijd goed of je geen tekenbeet hebt opgelopen.
Wil je meewandelen met de vogelwerkgroep? Dat kan! Je bent van harte welkom.
Meer informatie bij Roy van der Velden, coordinator van de VWG, telefoon 0615902603 of mail roypeter40@hotmail.com.

Reageer