Geslaagde editie ‘Rondje Nuenen West’

Zondag 22 april 2018 vond onder stralende weersomstandigheden het hardloopevenement ‘Rondje Nuenen West’ weer plaats. Deze veldloop werd georganiseerd door BPD Ontwikkeling, de gebiedsontwikkelaar van nieuwbouwwijk Nuenen West, om sportievelingen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de mooie omgeving tussen Nuenen en Eindhoven.
Circa 275 deelnemers gingen de uitdaging aan en renden 7.5, 15 of zelfs 22.5 kilometer over de deels onverharde en zonnige route. Zo kwamen zij langs de Opwettense Watermolen, door het mooie Dommeldal en het Eckartse Bos via Kasteel Eckart weer terug Nuenen West in. Daar renden zij het laatste stuk over de toekomstige centrale laan door Nuenen West – de Laan door de Panakkers – om vervolgens te finishen op de plek waar medio 2019 basisschool ‘Het Mooiste Blauw’ de deuren zal openen.
Tegelijkertijd met deze veldloop renden circa 30 kinderen de Kidsrun; op twee plekken langs het tweede bouwveld van Nuenen West konden zij stempels halen en zo rennen voor het goede doel. Deze Kidsrun is georganiseerd samen met de basisschool (nu nog De Mijlpaal).

Aan de ‘misschien wel mooiste route van Eindhoven en omstreken’ heeft ‘mr. 040′ Harm Sengers aan de wieg gestaan. Nadat hij de warming up voor de Kidsrun had verzorgd, verscheen hij uiteraard ook zelf aan de start van Rondje Nuenen West voor een pijlsnelle 22,5 kilometer. Zeker gezien de weersomstandigheden van zondag waren de sportieve prestaties van álle deelnemers van Rondje Nuenen West knap en indrukwekkend.
Bij Rondje Nuenen West draait het niet hoofdzakelijk om de snelste tijd; wel om de gezelligheid van het (samen) rennen en de ervaring van het sporten in deze mooie omgeving. Gezien de enthousiaste reacties en het goede verloop van de dag, is Rondje Nuenen West ook deze tweede editie hier weer in geslaagd!

Reageer